· 

Onderscheiding ‘Zilveren Vlissingse Fles' voor Niek Peters

Donderdag 22 december 2022 heeft burgemeester van den Tillaar de gemeentelijke onderscheiding, de zilveren Vlissingse fles uitgereikt aan de heer N. Peters voor zijn enorme inzet voor Vlissingen.

Foto Niek Peters en burgemeester van den Tillaar  © Gemeente Vlissingen

Onder andere museumschip Mercuur, de Biber en 12 jaar lid van de gemeenteraad staan op zijn erelijst. Het college van B&W heeft besloten om de heer Peters de zilveren Vlissingse Fles toe te kennen vanwege zijn bijzondere en unieke prestaties voor Vlissingen op politiek, maatschappelijk en cultureel terrein.

Politiek
De heer Peters was ongeveer 12 jaar lid van de gemeenteraad van Vlissingen voor D66.

Maatschappelijk
de heer Peters was actief als voorzitter van de ouderraad en medezeggenschapsraad van de Paauwenburgschool, en voorzitter van het zeekadetkorps Scheldemond.

Cultureel
De heer Peters was actief voor diverse Sail-evenementen in Vlissingen. Hij is oprichter van de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen met als meest in het oog springende wapenfeit de Mercuur, het museumschip in het Dokje van Perry. Daarnaast is de heer Peters vrijwillig actief voor het Zeeuws maritiem muZEEum. Hij werkt als gids, sleutelhouder en verricht ook wel eens kleine werkzaamheden. Ook is hij jarenlang zeer actief lid geweest voor de activiteitencommissie van 'de Vrienden van het muZEEum’ en het gemeentearchief. In deze rol heeft hij ervoor gezorgd dat de Biber, de eenpersoons duikboot uit de Tweede Wereldoorlog, tentoongesteld is op de Oranjedijk. Met veel inzet beheert hij de Biber, zorgt voor onderhoud, legt contacten met sponsoren, en is al jaren bezig met onderzoek naar de geschiedenis van de Biber.

Zilveren Vlissingse Fles
Voldoende reden voor het gemeentebestuur om de heer Peters in het zonnetje te zetten en hem de zilveren Vlissingse Fles toe te kennen. De gemeentelijke onderscheiding staat symbool voor mensen die een bijzondere bijdrage leveren aan de gemeente Vlissingen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0