· 

Warmte en saamhorigheid: ‘Tocht van licht in Vlissingen’

Op Kerstavond 24 december 2022 werd een bijzondere tocht gelopen, met als doel hoop, saamhorigheid en warmte en licht te verspreiden in de stad Vlissingen.

Tocht van licht Bellamypark  © RTV Vlissingen

Baken van licht
De Protestantse gemeente Vlissingen wil in deze onzekere tijden een baken van licht zijn. Om 21:30 uur was het verzamelen op de Oude Markt bij de Sint Jacobskerk. Daarna vertrok de optocht richting het Bellamypark, de Boulevard en via de Coosje Buskenstraat, Spuistraat om daarna weer terug te keren op de Oude Markt om 22:00 uur. Bij de Sint Jacobskerk konden de deelnemers van de tocht genieten warme chocolademelk en (alcoholvrije) glühwein.

Omzien naar elkaar
 "Iedereen die wil mag meelopen, zodat we samen licht en eenheid kunnen ervaren," vertellen Matthea Quist en Wout Alseda, dominee van de Sint-Jacobskerk. Zij zijn de initiatiefnemers van deze Tocht van licht. "Alle mensen die zich betrokken voelen bij het idee dat we samen de maatschappij vormen, naar elkaar mogen omzien en er voor de ander mogen zijn, zijn van harte welkom. Zeker in deze woelige tijden met bijvoorbeeld een oorlog op ons continent, lastige economische tijden en eenzaamheid onder jongere en oudere mensen. Dan geeft een Tocht van licht een beetje hoop."
      
Kerstnachtdienst
Vanaf 22:30 uur was iedereen welkom in de kerk, waar de samenzang en de Kerstnachtdienst gehouden werd, Vlijt en Volharding trad die avond ook op in de Sint Jacobskerk. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0