· 

Terugblik op 2022 een jaar vol ontwikkeling

Het jaar 2022 zit er bijna weer op, ook dit jaar kijken we traditie getrouw weer terug op een aantal ontwikkelingen, die plaats vonden in Vlissingen. Het begin van het jaar kregen we te maken met veel wind en een hoge waterstand.

Herinrichting plein Boulevard  © MultranetMedia

Ook konden er weer evenementen plaats vinden na 2 jaar coronamaatregelen, en werden er ook werkzaamheden uitgevoerd in de stad die dit jaar afgerond werden. Zoals de herinrichting van het plein op de Boulevard. En de Oranjemolen kreeg dit jaar nieuwe wieken.  

Nieuwbouwprojecten
Maar ook op het gebied van nieuwe woningen en andere projecten die plaats vonden in Vlissingen is de stad volop in ontwikkeling. De herinrichting van het plein op de Boulevard en de Coosje Buskenstraat werden afgerond.  

Het Ravesteijnplein
OP 14 september dit jaar, vond de feestelijke afronding van de bouw van het Ravesteynplein plaats. In de afgelopen twee jaar bouwde l’escaut 54 eengezinswoningen en 54 appartementen rond het Ravesteynplein in Vlissingen.

De Koperslagerij
En ook in het Scheldekwartier werden nieuwe woningen opgeleverd (De hofjes) en werd er gestart in september met de bouw van De Koperslagerij levensloopbestendige woningen. De 14 woningen van l’escaut zijn levensloopbestendig.  De woningen passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en worden duurzaam gebouwd.

De Dokwerker
In het Scheldekwartier is op donderdag 8 december 2022 het bereiken van het hoogste punt van De Dokwerker gevierd. De heer Murre en uitvoerder Jan van der Welle van Bouwgroep Peters hesen samen de Nederlandse vlag op de bouwlocatie van De Dokwerker. De heer Murre, oud werknemer van de Schelde, verscheen weer volledig in zijn oude werktenue, waardoor het authentieke karakter en de rijke historie van het gebied vertegenwoordigd werden. Wethouder Cracau onderstreepte tijdens de viering de ambities van Vlissingen en het vertrouwen in de projecten in het Scheldekwartier.

De Dempo
Gelegen achter het bestaande complex van l’escaut aan de Van Dishoeckstraat en aan het Stumphiuspark. l’escaut bouwt hier tachtig sociale huurappartementen voor de doelgroep 55+, geschikt voor één- en tweepersoonshuishoudens.  Het terrein tussen het bestaande complex aan de Van Dishoeckstraat en De Dempo richt l’escaut opnieuw in. Zo krijgen beide complexen een gezamenlijk parkeerterrein en (groen)inrichting. Het parkeerterrein wordt afgesloten met een slagboom. Alleen bewoners van het bestaande complex en van De Dempo kunnen hier dan parkeren.  

Kop van het Dok
De eerste bewoners kregen aan het einde van dit jaar de sleutel van de huurappartementen (de middelste toren) op de Kop van het Dok de 3 woontorens die daar gebouwd zijn. De Kop van het Dok biedt senioren en mensen die zorg nodig hebben een fijne woonomgeving met veel voorzieningen op het gebied van zorg en welzijn op loopafstand. In de woningen kunt u naar behoefte gebruik maken van de zorg- en dienstverlening van WVO Zorg. Van hulp in het huishouden en de maaltijdvoorziening tot specifieke of dagelijkse zorg aan huis. Zo kunt u zorgeloos wonen. De woningen zijn gelijkvloers, rolstoeltoegankelijk en met een lift bereikbaar.

Nieuwe Aldi Vlissingen
En dan tenslotte de bouw van de nieuwe Aldi, in september is begonnen met de bouw van de nieuwe Aldi. De bouw loopt geheel volgens schema en in december worden de contouren van het nieuwe gebouw al goed zichtbaar. Het dak zit er op en de beglazing is aangebracht. Op de begane grond biedt de nieuwbouw van de Aldi plaats aan 75 auto’s. De nieuwe winkel krijgt twee entree’s; aan de kant van de Coosje Buskenstraat en op de hoek van de Coosje Buskenstraat en de Spuikomweg. De nieuwe Aldi zal in 2023 worden opgeleverd en in gebruik worden genomen. Vlissingen is volop in ontwikkeling ook in 2023.

Reactie schrijven

Commentaren: 0