· 

Relatief weinig Zeeuwse vakantieparken druk met duurzaamheid

Slechts 24,2% van de vakantieparken in Zeeland heeft een Green Key-certificaat. De provincie komt hiermee op de laatste plek van alle Nederlandse provincies.

Foto ter illustratie:  Unsplash

Met het keurmerk wordt aangegeven dat parken zich extra inzetten voor het milieu. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl. In Utrecht (75%) en Zuid-Holland (54,2%) hebben relatief de meeste vakantieparken een Green Key-certificaat. Limburg, Flevoland, Noord-Brabant en Groningen komen op een gedeelde derde plek: hier heeft de helft van de parken dit duurzaamheidskeurmerk.

Green Key certificaat voor 8 Zeeuwse vakantieparken
Acht vakantieparken in Zeeland zetten zich meer voor het milieu in dan de normale wet- en regelgeving vereist, waaronder:

    Landal Port Greve - Brouwershaven
    Landal Strand Resort Nieuwvliet-Bad - Nieuwvliet
    RCN De Schotsman - Kamperland
    Molecaten Park Wijde Blick - Renesse

Op de vakantieparken worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt, spaarlampen en lichtsensoren geïmplementeerd en zijn er vaak zonnepanelen aanwezig. Ook zijn er vaker laadpalen voor elektrische auto’s beschikbaar. De overige 25 onderzochte vakantieparken in Zeeland hebben het duurzaamheidscertificaat vooralsnog niet.

Vakantieparken in Nederland steeds duurzamer
Landelijk hebben momenteel 101 van de 238 bungalowparken (42,4%) van de grootste vakantiepark-ketens een Green Key-certificaat. Vorig jaar waren er nog 95 parken met het duurzaamheidskeurmerk.

In Nederland zijn er twee ketens waarvan alle parken een Green Key-certificaat hebben: Center Parcs en RCN Vakantieparken. Bij vier ketens is het aantal vakantieparken met het duurzaamheidskeurmerk gestegen ten opzichte van vorig jaar: Molecaten, Landal, Roompot en TopParken. Alleen bij EuroParcs is het aantal gecertificeerde parken gelijk gebleven.

Benieuwd welke duurzame maatregelen Nederlandse bungalowparken nog meer nemen? Kijk dan op de volgende pagina.

Reactie schrijven

Commentaren: 0