· 

Vuurwerk jaarwisseling Vlissingen 2022/2023 uitbundig gevierd!

De jaarwisseling in Vlissingen werd ook dit jaar weer uitbundig gevierd, en de camera stond ook dit jaar weer in de Scheldebuurt.

Afsteken vuurwerk in de Scheldebuurt  © RTV Vlissingen

In de Scheldebuurt en dan met name de Van Dishoeckstraat en in de nieuwe wijk (Scheldekwartier) werd de jaarwisseling van 2022 naar 2023 ingeluid met vooral veel siervuurwerk maar ook met enorme knallen! We trokken de wijk in om het mooie siervuurwerk wat afgestoken werd vast te leggen, rond 02:00 uur kwam er een einde na een avond waar heel veel vuurwerk werd afgestoken in de Scheldebuurt en keerde de rust weer. 

Rustigere jaarwisseling
De politie en Veiligheidsregio Zeeland spreken over een rustigere jaarwisseling. Ook de Veiligheidsregio Zeeland laat, met een slag om de arm, weten dat het 'rustiger' en 'beheersbaarder' is dan andere jaren. Of dat echt zo blijkt te zijn, wordt zondagmorgen duidelijk wanneer de VRZ de balans opmaakt van de brandweerinzet in Zeeland rondom de jaarwisseling. De brandweer is verspreid over de provincie tientallen keren uitgerukt. Het ging vooral om buitenbrandjes die geblust moesten worden. In de loop van oudjaarsavond kwamen er meerdere meldingen binnen over brandjes in voornamelijk containers, in verschillende plaatsen. Ook waren er op veel plekken brandjes op straat, doordat kerstbomen of pallets in brand waren gestoken.

Namens RTV Vlissingen wensen we u een voorspoedig 2023!   

Reactie schrijven

Commentaren: 0