· 

Het Scheldekwartier afgelopen jaar en een vooruitblik

Het jaar 2022 is alweer voorbij. Een jaar waarin er veel is gebeurd in het Scheldekwartier in totaal 112 woningen opgeleverd, de kades en de jachthaven zijn gereed en het Dokter Stumphiuspark is voor de helft gereed en aangeplant.

Bouw van De Dempo  © MultranetMedia

Er is van van alles gestart, waar in 2023 weer mee verder wordt gegaan. Zoals de bouw en oplevering van 277 woningen in het komende jaar, de Machinefabriek en de keuze voor de locatie van de nieuw te bouwen school!

Terugblik 2022
Maar voordat er gekeken kan worden naar 2023, is het tijd om eerst terug te blikken naar 2022. Een jaar waarin het Scheldekwartier weer enorm is veranderd.

112 woningen opgeleverd
In 2022 zijn er 112 woningen opgeleverd in het Scheldekwartier. Welkom aan al die nieuwe bewoners! Een ruim aanbod aan diverse huur- en koopwoningen in De Vesting, Kop van het Dok en Singel Noord. Naast de oplevering van de woningen, is ook Hotel de Timmerfabriek dit jaar geopend. De Timmerfabriek heeft een complete metamorfose ondergaan en is omgetoverd tot een industrieel, maritiem hotel.

Het Dok en de Albionkade
De kades rondom het Dok in het Scheldekwartier waren in slechte staat en moesten vervangen worden. In 2009 is dat al grotendeels gebeurd langs de Peperdijk en in 2017 is de Houtkade helemaal hersteld. In het najaar van 2019 is er gestart met het herstel van de overige kades rondom het Dok. In 2021 was het openbaar gebied zo goed als gereed en dit jaar werd als laatste de Albionkade feestelijk opgeleverd. Hiermee kan heerlijk geflaneerd worden en is het ‘rondje Dok’ een feit. Aan de Houtkade ligt ‘De Koningin Emma’, een luxe hotelschip met 10 kamers. Het schip ligt in het dok waar het destijds gebouwd is. Naast ‘De Koningin Emma’ zijn dit jaar ook de eerste riviercruiseschepen aan de Albionkade aangemeerd. Het maritieme hart van het Scheldekwartier klopt!

Openbaar gebied
Midden in de Scheldewijk ligt het Dokter Stumphiuspark. Het park is centraal gelegen tussen de projecten De Vesting, De Dempo en de Koperslagerij. Begin november 2021 is er gestart met de aanleg van fase 1 van het Dokter Stumphiuspark en het park is nu voor de helft aangelegd. De volgende fases worden aangelegd nadat het complex De Dempo gereed is en duidelijkheid is over de plek van de nieuw te bouwen school. Aan de Singel en op de kades is de openbare ruimte afgemaakt met de aanplant van de bomen in december 2022 en ook rondom de Kop van het Dok en de Hellingbaan is de inrichting van het openbaar gebied in uitvoering.

Gestart met …
Naast alle afgeronde projecten in 2022, zijn er ook genoeg projecten gestart. Zo is bijvoorbeeld de bouw van de woningen in De Dempo, De Dokwerker, B-Lofts, C-Dock en de Koperslagerij’ begonnen. Ook zijn we gestart met de bouw van de hotelappartementen van de ‘Dokwerker’.

Koperslagerij  © MultranetMedia

Oplevering in 2023
In totaal zijn er 277 woningen in aanbouw die in 2023 opgeleverd worden! Prachtige nieuwe woningen in onder meer de Koperslagerij en de Kop Keersluis en de Kop van het Dok zijn in verkoop en verhuur gegaan. Daarnaast is in oktober 2022 begonnen met het casco herstel van de Machinefabriek!

2022 was een prachtig jaar voor het Scheldekwartier! 2023 beloofd wederom een fraai nieuw(bouw) jaar te worden, met prachtige projecten, nieuwe initiatieven en nóg meer nieuwe bewoners om te verwelkomen!

Bron: Gemeente Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0