· 

Lezing Bram Bakker ‘Oud Zeer’ in Boekhandel 't Spui

Op woensdag 18 januari 2023 komt (voormalig en bekend) psychiater en schrijver Bram Bakker vertellen over zijn uiterst persoonlijke en inmiddels succesvolle boek ‘Oud Zeer’.

Boekhandel  't Spui  © RTV Vlissingen

Vanaf 16.00 uur zal Bram, na een kort interview, vertellen over zijn boek en er stukjes uit voordragen. Er is ruimte voor het publiek om vragen te stellen en uiteraard om het boek te laten signeren.

Iedereen is welkom erbij te zijn en de toegang is gratis.
Aanmelden mag via Facebook of via info@boekhandelspui.nl maar is niet verplicht.

Over 'Oud Zeer'
Veel mensen dragen traumatische gebeurtenissen van vroeger met zich mee. Ze lijden onder het gevoelsarme klimaat waarin ze opgroeiden, de beperkte emotionele beschikbaarheid van ouders, of gebrek aan knuffels en complimenten. Ook al kan het jaren lijken dat het er niet is, ‘oud zeer’ verstopt zich in je lichaam en kan ineens tevoorschijn komen.

Veel mensen dragen traumatische gebeurtenissen van vroeger met zich mee. En misschien nog wel meer mensen lijden onder het gevoelsarme klimaat waarin ze opgroeiden, de beperkte emotionele beschikbaarheid van hun ouders en andere naasten en een gebrek aan knuffels en complimenten.

Dit ‘oud zeer’ stak pas na mijn vijftigste flink de kop op, en dat proces veranderde mijn leven ingrijpend. Zo gaat het bij veel meer mensen: ook al kan het jaren lijken dat het er niet is, ‘oud zeer’ verstopt zich in je lichaam en kan ineens tevoorschijn komen.
Bram Bakker
Ook in dit boek wil ik mijn persoonlijke ervaringen graag met de lezer delen. Daarnaast zal ik het verhaal van een aantal mensen waarmee ik heb gewerkt vertellen en wat meer feitelijke kennis rond de begrippen trauma en affectieve verwaarlozing weergeven. Met daarin speciale aandacht voor de rol van het lichaam bij mentale processen, omdat dit een terrein is dat door de traditionele psychiatrie decennialang werd overgeslagen (maar inmiddels aan een inhaalslag begonnen lijkt).

Het is mijn grootste wens hiermee een kleine bijdrage te geven aan de herwaardering van ‘oud zeer’ als belangrijke verklaring voor veel psychische én lichamelijke klachten in het huidige leven.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    A. Van Leemput (dinsdag, 10 januari 2023 10:02)

    Heel goed dat hier een onderwerp van elwordt gemaakt!