· 

Burgerberaad Zorg Zeeland: “Hoe organiseren we samen de zorg in Zeeland”?

Net als in de rest van Nederland zijn er in Zeeland problemen in de zorg. Wat is er precies aan de hand? Het aantal ouderen neemt toe.

Foto ter illustratie (gezondheidszorg)  © Pixabay

Dat betekent dat er steeds meer mensen zijn die zorg nodig hebben. Maar doordat minder jongeren voor een baan in de zorg kiezen, is er steeds minder zorgpersoneel. Dan moet er dus meer werk gedaan worden, door minder mensen. Daarnaast is er in Zeeland een ander probleem. Zeeland is een grote provincie. Maar omdat er niet zo veel mensen in Zeeland wonen, zijn er bijvoorbeeld niet veel ziekenhuizen. Hoe zorgen we er dan voor dat de reisafstand naar een huisarts of ziekenhuis niet te groot wordt?

Op 11 februari 2023 start het Burgerberaad Zorg Zeeland, een initiatief van de Zeeuwse Zorg Coalitie. Tijdens het Burgerberaad Zorg Zeeland denken ambtenaren en politici en professionals in zorg, welzijn en onderwijs samen met inwoners na over de vraag: Hoe organiseren we samen de zorg in Zeeland? De Zeeuwse gemeenten, de Provincie Zeeland, zorgverzekeraar CZ en zorgorganisaties vragen je om samen over dit soort moeilijke problemen na te denken.

De uitnodigingen voor het Burgerberaad Zorg Zeeland zijn verstuurd. Heeft u er een gekregen? Meld u dan aan via de website www.denkmeezorgzeeland.nl/aanmelden en denk mee op 11 februari 2023!

Burgerberaad Zorg Zeeland
Als een gemeente of de overheid een oplossing moet vinden voor een moeilijk probleem, kunnen ze de hulp vragen van inwoners. Daarom is er het Burgerberaad Zorg Zeeland. Dat zijn bijeenkomsten waarbij inwoners de Zeeuwse gemeenten helpen om oplossingen te bedenken. Ook de Provincie Zeeland, zorgverzekeraar CZ en veel organisaties in de zorg doen mee. Deze partijen werken al een tijdje samen als de Zeeuwse Zorg Coalitie en zijn initiatiefnemer van het Burgerberaad Zorg Zeeland.

Onderwerpen bijeenkomst
Laat horen hoe u denkt over de zorg en uw gezondheid.

- Wat kan er beter volgens u
- Welke ideeën heeft u over de zorg van de huisarts of het ziekenhuis
- Kunt u hulp gebruiken om meer te bewegen of te stoppen met roken
- Heeft u te maken met een lange wachtlijst voor een operatie?

Aanmelden zonder uitnodiging
Heeft u geen uitnodiging gekregen voor het Burgerberaad Zorg Zeeland en wilt u zich aanmelden als geïnteresseerde? Ga dan naar de website www.denkmeezorgzeeland.nl, met meer informatie over het Burgerberaad Zorg Zeeland.

Deelnemers
Het Burgerberaad Zorg Zeeland wordt mogelijk gemaakt door de Zeeuwse Zorg Coalitie. Dit zijn de volgende partijen.

13 Zeeuwse gemeenten
 Provincie Zeeland
 Zorgverzekeraar CZ
Zorgbelang
Vrijwel alle Zeeuwse organisaties in zorg en welzijn
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Reactie schrijven

Commentaren: 0