· 

Afstudeerceremonie Class of 2023 en nieuwe studenten UCR

Op vrijdag 27 januari zal een kleine groep van 17 studenten afstuderen aan University College Roosevelt. Alumna Esther Schagen-van Luit zal een speech geven, en het Roosevelt College Choir zal een optreden verzorgen.

Ook zal Campus Poet Ella Titterington een gedicht voordragen, dat zij speciaal voor deze gelegenheid geschreven heeft. Deze week zijn ook 24 nieuwe studenten aan hun opleiding aan UCR begonnen. Zij vormen een zeer diverse groep.

De ceremonie
Na drie intensieve studiejaren zullen 17 studenten in hun karakteristieke gewaad en hoedje (de zogenaamde cap and gown) hun diploma in ontvangst nemen in de Koorkerk. Om 15.50 zal de academische processie vertrekken vanaf het Stadhuis. De ceremonie wordt opgeluisterd door muziek van het Roosevelt College Choir. Alumna Esther Schagen-van Luit, afgestudeerd van UCR in 2012, zal een speech geven. Esther heeft haar vervolgopleidingen gedaan op Nyenrode Business University en Leiden University. Sindsdien werkt ze voor Deloitte, waar ze cybersecurity-adviseur was voor klanten. Ze is nu verantwoordelijk voor de interne cybersecurity voor Deloitte Nederland en België (waarbij ongeveer 15.000 mensen betrokken zijn). Ze pleit ook hartstochtelijk om meer meisjes en vrouwen in technologie te krijgen, diversiteit en inclusie op de werkplek te bevorderen, de geestelijke gezondheid te verbeteren, en duurzamer te worden.

Grootse plannen
Sommige afstudeerders gaan eerst een half jaar reizen of werken. Natuurlijk kijken veel van de studenten ook al vooruit naar het nieuwe academisch jaar, waarin veel van hen een Master zullen beginnen. Verschillende studenten ambiëren een medische Master, dus zullen druk gaan leren voor de toelatingsexamens. Andere Master programma’s die in trek zijn bij deze lichting zijn o.a. Crisis and Security Management in Leiden, Graphic Design bij Howest in Kortrijk, en Comparative Literary Studies in Utrecht.

Nieuwe studenten
Tijdens de ceremonie zullen ook de 24 studenten aanwezig zijn die over drie jaar zullen afstuderen. Zij hebben deze week hun introductieweek. Deze groep wordt de Class of 2026 genoemd, omdat ze in dat jaar zullen afstuderen. De Class of 2026 is een van de meest diverse groepen die UCR ooit verwelkomd heeft: slechts 4 van deze studenten zijn Nederlands. De overige studenten vertegenwoordigen 16 verschillende nationaliteiten; van Frans, Duits en Oostenrijks, tot Japans, Vietnamees en Cambodjaans.

Praktische informatie
De ceremonie zal plaatsvinden in de Koorkerk in Middelburg. Toegang is alleen voor genodigden. Een livestream van de ceremonie is te volgen op Kerkdienstgemist.nl.

Reactie schrijven

Commentaren: 0