· 

Leerlingen verrassen opnieuw hun docenten in ‘De Helden van het Onderwijs’

Rotterdam - We zien onze docenten zwoegen en staken, online les geven en het beste ervan maken in bijzondere situaties.

Screenshot uit 'De Helden van het Onderwijs'  v.l.n.r  Michael Bronner Kevin Brouwer en Siebe Schieman 

Docenten verdienen meer dan aandacht
Wat we niet zien, is hoe diezelfde docenten het verschil maken in de levens van jonge mensen. Na twee succesvolle seizoenen, richten we de komende vier weken nog meer spotlight op het onderwijs. De docenten van Nederland verdienen meer dan alleen aandacht dus verrassen hun eigen leerlingen en studenten ze met dromen die uitkomen. Presentatoren Kevin Brouwer en Christophe Haddad (bekend van GTST) gaan het land door op zoek naar die mooie, emotionele, indrukwekkende en opvallende verhalen. Voor het verrassen van een docent schakelen zij af en toe liefdevolle hulp in van hun bekende vrienden.

In het zonnetje gezet
In de zoektocht naar de Helden van het onderwijs kijken we binnen in allerlei soorten onderwijs, van Hogescholen, MBO vakscholen, speciaal onderwijs, Daltonscholen tot Freinetscholen. Samen met de leerling wordt de onderwijsheld, door middel van een vette verrassing, in het zonnetje gezet. Een voorbeeld hiervan is het verhaal van leerling Jesse.

Docent Rolf heeft student Jesse fantastisch begeleid tijdens het eindproject van zijn bachelor studie. Om Rolf te bedanken, heeft Jesse besloten om zijn docent te verrassen met een exclusief diner door vegan chef Lotte Vermeer.
De leerlingen bereiden verrassingen voor die 100% passend zijn bij de docent. Een voorbeeld hiervan is de verrassing voor leerkracht Romke. Voordat Romke leerkracht werd, heeft hij tien jaar bij de Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht gewerkt. Om deze reden heeft oud-leerling Luuk een survivalbaan geregeld om zijn meester te bedanken voor de leuke lessen.
Christophe Haddad  © Jeroen Moerdijk

Een band voor het leven
Tot slot zijn er ook verrassingen die symbool staan voor de bijzondere band tussen docent en leerling. Tijdens een schoolreis hebben docent Sjors en leerling Seis bijvoorbeeld samen de vulkaan Etna beklommen. Hierdoor hebben ze een band voor het leven. Om Sjors te bedanken te bedanken voor zijn inspiratie, verrast Seis hem met een activiteit die vast en zeker herinneringen oproept.

De Helden van het Onderwijs is te zien vanaf zondag 29 januari om 15.30 uur bij SBS6. Met herhalingen op zaterdag 4 februari om 10.30 uur op SBS6 en zaterdag 4 februari om 16.50 uur bij SBS9.

Lees ook: Topsportleerling verrast docent van het Scheldemond College in het SBS6 programma ‘De Helden van het Onderwijs’

Reactie schrijven

Commentaren: 0