Boulevard en Badstrand Vlissingen decor voor Rescue Zeeland 2023

Brandweerman of vrouw, starten met een opleiding verpleegkundige of aan de slag bij de KNRM, politie of misschien wel Defensie.

Archieffoto 2018  © RTV Vlissingen

Op woensdag 9 augustus 2023 zal de boulevard en het Badstrand van Vlissingen hét decor zijn van het grootste hulpverleningsevenement van Nederland.

Vlissingen als gastvrije gemeente voor Rescue Zeeland
De organisatie van Rescue Zeeland is blij te mogen melden dat het evenement weer doorgang kan vinden op woensdag 9 augustus 2023 in de gemeente Vlissingen. Niet geheel vanzelfsprekend na het afgelaste evenement in de zomer van 2022. Voorzitter Bert Trommelen: “Na het afgelaste evenement zijn er diverse constructieve gesprekken gevoerd om het vertrouwen te herstellen. Daarin zijn afspraken gemaakt over de manier waarop het evenement georganiseerd zal worden en de extra subsidie die daarmee gemoeid is. Uiteindelijk doen we het voor onze bezoekers en die mogen we weer blij maken.”

De meest inspirerende banenmarkt van Nederland
Er is een algehele krapte op de arbeidsmarkt, zo ook in de hulpverleningssector.
Het evenement wordt druk bezocht en biedt tegelijkertijd kans en mogelijkheid om partijen met elkaar in contact te brengen. Zo kunnen bedrijven uit de sector zich uitgebreid presenteren, en geïnteresseerden vrijblijvend informeren of een baan in de sector bij hen past. Woordvoerder Dennis Castel: “Met ons thema “Hart voor Hulpverlening” zetten we in om onze deelnemers, sponsoren en partners de mogelijkheid te bieden personeel en vrijwilligers te werven. Met het evenement als podium, in de praktijk zien wat het vak inhoudt en direct in contact staan met je toekomstige collega’s zijn hierin een unieke succesformule.”
 
Niet zonder slag of stoot
Ook de organisatie van Rescue Zeeland is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Met alles wat er gebeurd is in aanloop naar de editie van 2022 en het afgelaste evenement is de organisatie ook vrijwilligers kwijtgeraakt. Voor een ieder die interesse heeft om deze fantastische organisatie te ondersteunen als vrijwilliger kunnen reageren via www.rescuezeeland.nl/werken-bij/


Bekijk hieronder de trailer van Rescue Zeeland 2023 in samenwerking met burgemeester Bas van den Tillaar van Gemeente Vlissingen en gedeputeerde van de Provincie Zeeland Jo-Annes de Bat.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Erik (maandag, 30 januari 2023 20:42)

  Eerst " ZIEN "en dan pas "GELOVEN "

 • #2

  Jack (woensdag, 09 augustus 2023 18:15)

  Was niet op dit evenement !
  Maar heb begrepen dat alles ,maar dan ook alles moest wijken!
  Persoonlijk vind ik het vreselijk
  (Zag en beleefde dat ook in Cadzand dorp ) ,dat alles en iedereen moest en moet wijken voor het touristische „gedoe“
  Waarom realiseert men zich niet dat veel mensen ( permanente bewoners ) totaal geen interesse hebben in een kapot geschoten (nog maak de vraag door wie) ambulance uit oa Oekraïne ..
  Walcheren en west Zeeuws Vlaanderen ga verder straks woont er niemand meer ..
  Alleen buitenlandse werknemers !
  Proficiat �