· 

Eerste islamitische school van Zeeland komt in De Combinatie in Vlissingen

De locatie voor een islamitische school is na jaren gesteggel bekend gemaakt,  eerder werd gesproken over een locatie in Oost-Souburg, maar het college vindt De Combinatie in Vlissingen een betere plek.

De Combinatie aan het Pablo Picassoplein  © MultranetMedia

Eerdere plannen
De komst van de islamitische school in de gemeente Vlissingen is er een van de lange adem. Sinds 2019 zijn er al plannen voor een basisschool op islamitische grondslag, maar de gemeenteraad van Vlissingen hield dat altijd tegen. Er zouden te weinig leerlingen komen. Totdat Den Haag in 2021 de wet veranderde. Voortaan bepalen gemeenten niet langer of er wel of geen school komt, maar het Rijk.  

Start in augustus
De eerste islamitische school in Zeeland komt aan het Pablo Picassoplein in Vlissingen. Basisschool Iqra start in augustus in het bestaande schoolgebouw De Combinatie. In dat gebouw zitten nu al drie andere basisscholen en een kinderopvang. De Stichting Islamitisch Primair Onderwijs (SIPO) die de aanvraag voor de islamitische school in 2021 deed, verwacht te starten met vijf groepen en 116 leerlingen. “De prognose van het schoolbestuur is dat dit aantal groeit tot 184 leerlingen na vier jaar (2027) en na acht jaar (2031) tot 253 leerlingen”, laat het gemeentebestuur weten, dat de aanvraag heeft goedgekeurd.

Ieder kind heeft recht op islamitisch onderwijs
Stichting Islamitisch Primair Onderwijs ofwel SIPO, is het bestuur van vier islamitische basisscholen. "Wij vinden dat de islam in elke samenleving een verrijkend perspectief te bieden heeft. SIPO is momenteel het enige islamitische schoolbestuur in Zuid-West Nederland. Wij staan voor kennisontwikkeling met een speciale aandacht voor taal, maar ook voor de vorming van uw kind volgens de islam". Onze leerlingen ontwikkelen zichzelf hierdoor richting volwaardig burgerschap en krijgen een gezond en sterk zelfbeeld mee. Op onze scholen ibs El Feth, ibs Okba Ibnoe Nafi, ibs Aboe al-Chayr en ibs Aïsha mag je jezelf zijn. 

Bestuur Archipelscholen niet blij met de komst van de islamitische school
De scholen die nu in De Combinatie zitten zijn niet blij met de komst van de islamitische school. Henk Zielstra, voorzitter van het college van bestuur van de Archipelscholen, reageert namens basisscholen ’t Vlot, Sint Jozefschool en Ravenstein. “Dit zal ten koste gaan van de huidige scholen. Dat kan en mag niet de bedoeling zijn.”

Lees meer via deze link.

Bron (en) : Omroep Zeeland, WFM 96, Stichting Islamitisch Primair Onderwijs

Reactie schrijven

Commentaren: 0