· 

Gooi geen peuken of andere rommel op straat!

De vrijwilligers van het team ‘Paauwenburg Schoon’ lopen regelmatig met een vuilniszak en grijper door hun buurt om al het zwerfvuil op straat op te ruimen. Elke keer verbazen zij zich over alle troep die op straat ligt. Dat moet en kan beter!

Foto ter illustratie sigarettenpeuken  © Pixabay

Sigarettenpeuken
De vrijwilligers ruimen bijvoorbeeld duizenden sigarettenpeuken op. Wist u dat deze heel lastig op te ruimen zijn? En dat ze op plaatsen liggen waar de schoonmaakmachine niet kan komen? Eén peuk kan 8 liter water chemisch verontreinigen met onder andere Nicotine, Cadmium, Nikkel en Chroom. Zelfs door geavanceerde waterzuiveringsinstallaties zijn niet alle stoffen volledig te filteren. En zo komen ze in ons ‘schone’ water terecht. De oplossing is simpel: gooi geen peuken of andere rommel op straat!

Contact met wijkcoördinator Paauwenburg
Wilt u ook meedoen? Neem contact op met de wijkcoördinator van Paauwenburg, mevrouw M. Kaptein. Bereikbaar via e-mail mkaptein@vlissingen.nl of telefoonnummer 14 0118.

Een schonere gemeente
Ook inwoners buiten Paauwenburg kunnen meehelpen aan een schonere gemeente. Als iedereen samen met de buren het eigen straatje schoonhoudt, wordt ‘Paauwenburg Schoon’ vanzelf overbodig.

Reactie schrijven

Commentaren: 0