· 

Studenten verhuizen naar Joint Research Center Zeeland

De deuren van het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) zijn vanaf maandag 6 februari geopend voor studenten.
De HZ-studenten Chemie en Engineering zijn maandag de eersten die kennismaken met het nieuwe onderzoeksinstituut.

Foto: HZ-locatie Het Groene Woud Middelburg

Zij verzamelen zich om 8.45 uur op het terrein aan Het Groene Woud in Middelburg. Na de openingshandeling, die aansluit bij een instelling als het JRCZ, gaan ze naar binnen. Tijdens een speciaal programma maken ze kennis met het JRCZ, met het HZ-gebouw ernaast en met de stad Middelburg. De chemie- en engineeringstudenten verhuizen maandag van Vlissingen naar Middelburg.

Hierdoor zijn de meeste technische opleidingen van de HZ nu te vinden in de Zeeuwse hoofdstad. In het JRCZ gaan studenten van het hbo, wo en mbo samen met docenten, onderzoekers en de praktijk werken aan maatschappelijke opgaven rondom de thema’s water, energie, voedsel en de biobased economy. Ze hebben daarvoor hypermoderne labs met state of the art-apparatuur tot hun beschikking. Studenten van University College Roosevelt (UCR) verhuizen in maart naar het JRCZ. Zij hebben een ander jaarrooster dan de HZ.

Reactie schrijven

Commentaren: 0