· 

Een unieke thrillerhattrick van schrijver Fedor de Groot

‘Missoula’ is de derde thriller in anderhalf jaar tijd van de hand van schrijver Fedor de Groot. Een unieke prestatie. Niet veel schrijvers doen hem dit na, zeker als je bedenkt dat hij naast het schrijven bijna fulltime werkt.

Coverfoto   © Jacqueline Louter (Jaxpix)

De Scandinavische thriller ‘Sønderho’ en het zeer actuele ‘Novitsjok’, verschenen respectievelijk in oktober 2021 en mei 2022. Met ‘Missoula’ maakt hij zijn spannende hattrick compleet. Fedor levert met ‘Missoula’ opnieuw een thriller af van hoge kwaliteit en zet daarmee de ingeslagen weg voort. ‘Missoula’ verschijnt zaterdag 11 februari 2023 bij uitgeverij Godijn Publishing.

Flaptekst ‘Missoula’
Britta Mahler werkt als cold case expert bij de FBI in New York. De inval waarbij ze assisteert loopt volledig mis en door het trauma dat ze daarbij oploopt, strandt haar relatie. Gedesillusioneerd keert ze terug naar haar geboorteplaats Missoula. Een oud-collega van het FBI-kantoor in Missoula vraagt haar de dood van een jonge
vrouw te onderzoeken. De zaak kent veel overeenkomsten met een aantal moorden uit het verleden. De vraag rijst of er een seriemoordenaar actief is.

Tijdens de bloedstollende zoektocht naar de moordenaar vindt Britta het dagboek van haar oudoom Otto Mahler.

Ze duikt in zijn schimmige verleden, dat teruggaat naar het begin van de Tweede Wereldoorlog. Britta’s onderzoeken wekken de interesse van een machtige organisatie die geweld niet schuwt om haar belangen veilig te stellen. Welk plan probeert de groepering geheim te houden? Als haar verbroken relatie een verrassende wending neemt, moet Britta de belangrijkste beslissing van haar leven maken.
Fedor de Groot
© Jacqueline Louter (Jaxpix)

Reactie schrijven

Commentaren: 0