· 

Streekvervoer staakt 5 dagen lang voor meer loon

In het streekvervoer wordt van maandag tot en met vrijdag 10 februari gestaakt. Ook buschauffeurs in het Zeeuwse streekvervoer staken vijf dagen lang voor meer loon.

Stationsplein Vlissingen  © MultranetMedia

De staking is onderdeel van een landelijke actie van de vakbonden CNV en FNV. De cao waarvoor wordt gestaakt, heeft betrekking op 13.000 werknemers, met name buschauffeurs. De werkgevers hebben een loonsverhoging van 8 procent voorgesteld, maar de vakbonden eisen een loonsverhoging die gelijk is aan de hogere inflatie.

Plan je reis of regel alternatief vervoer
Vakbonden FNV en CNV hebben hun leden opgeroepen om te staken van 6 tot en met 10 februari 2023. Jouw bus of trein rijdt hierdoor mogelijk niet, of niet op tijd. Wij weten helaas pas kort van tevoren welke ritten uitvallen. Plan je reis daarom kort van tevoren of regel alternatief vervoer. Staat te lezen op de website van Connexxion  

Bij NS wordt niet gestaakt,en NS zegt geen extra drukte in zijn treinen te verwachten. De ANWB verwacht wel dat het hier en daar drukker op de weg wordt.  

Reactie schrijven

Commentaren: 0