· 

Kantoortoren en bedrijfsgebouwen ScheldeZicht nadert voltooiing

Aan de Prins Hendrikweg is een markant gebouw verrezen een kantoorgebouw met moderne representatieve uitstraling. Het staat rechts van het monumentale pand het Witte Huis waar momenteel Havenwerk is gevestigd. 

Bedrijfs-en kantoortoren Vlissingen  © MultranetMedia

Start voor nieuwbouw bedrijfs- en kantoortoren Vlissingen
Gemeente Vlissingen, Scheldezicht Investment en ModuVision hebben in 2021 de koopovereenkomst ondertekend voor de kavel waar het nieuwe pand voor ModuVision wordt gebouwd. En in september 2021 onthulde wethouder John de Jonge het vestigingsbord samen met Jan Willem Mol van ModuVision en Jan-Dirk Marteijn van Bouwgroep Schrijver. Met de onthulling van het vestigingsbord ging de bouw van start van de nieuwbouw van de bedrijfs- en kantoortoren in Vlissingen. Het gebouw zal zeven verdiepingen tellen, waarvan de onderste twee voor ModuVision zijn. In januari 2022 is de eerste paal de grond in gegaan. Op 25 november 2022 werd het hoogste punt bereikt van dit markante gebouw.  

Nieuwe bedrijfsruimte voor ModuVision
ModuVision ontwerpt en maakt technische modules en robots voor laboratoria en doet dat nu nog in een omgebouwde villa met garage aan de Dynamoweg, een paar honderd meter verderop aan de Kenniswerf. Omdat het bedrijf meer opdrachten krijgt en meer en grotere technische apparaten zelf in elkaar wil zetten (in plaats van dat werk uit te besteden) zit de onderneming op grotere behuizing te wachten.

Verhuizing
Jan Willem Mol (algemeen-directeur) ModuVision hoopte dat het bedrijf in 2022 zou kunnen verhuizen naar de nieuwe locatie, maar er moest nog het een en ander worden geregeld met gemeentelijke vergunningen en te verplaatsen kabels en leidingen. Hij memoreerde dat ModuVision “zich helemaal senang voelt op de Kenniswerf en blij is met de medewerking en waardering van de gemeente Vlissingen”. Zo als het er nu naar uitziet kan ModuVision over een aantal maanden gaan verhuizen naar de nieuwe bedrijfslocatie.
    
Kantoortoren en bedrijfsgebouwen ScheldeZicht
De kantoortoren is een kwalitatief hoogstaand en modern vrijstaand kantoorgebouw genaamd “Scheldezicht” op een unieke locatie op de “Kenniswerf” in Vlissingen op loopafstand van NS Station Vlissingen, de sluizen van Vlissingen én de Westerschelde. De afrit Rijksweg A58 is binnen enkele minuten te bereiken. De kantoorverdiepingen hebben prachtig uitzicht op de Westerschelde! 

Uniek terrein
De Kenniswerf (kenniswerf.nl) is een innovatieve plek van Zeeland waar wonen, werken, ondernemen en studeren samenkomen. Het terrein is uniek omdat hier bedrijfsleven, overheden en kennisinstellingen, innovatie en ondernemerschap wordt gebundeld. Op de begane grond en 1e verdieping vestigt zich ModuVision Technologies. De 2e tot en met de 6e verdieping komen voor verhuur beschikbaar. De kantoorverdiepingen hebben een oppervlakte van ca. 158 m2 welke via een lift zijn te bereiken. Alle verdiepingen worden voorzien van een pantry, toiletgroep en portaal als toegang tot de kantoorruimte. Het kantooroppervlak is ca. 117 m2 welke vrij is in te delen. Bij iedere kantoorverdieping komen 3 parkeerplaatsen beschikbaar op eigen terrein.

Reactie schrijven

Commentaren: 0