· 

Lezing Alex Boogers – ‘Wij zijn van diamant’

Alex Boogers debuteerde in 1999 onder het pseudoniem M.L. Lee met Het boek Estee. Drie jaar later publiceerde hij met het boek Het waanzinnige van sneeuw onder zijn eigen naam.

Sindsdien is hij een vaste waarde in de Nederlandse literatuur. Zo won 'Alleen met de goden' in 2016 de Nederlandse Boekhandelsprijs en werd die roman eveneens genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs. Daarnaast is Alex Boogers een van de meest gevraagde auteurs als spreker op middelbare scholen en een van de belangrijkste ambassadeurs om de jeugd weer aan het lezen te krijgen.

Over zijn nieuwe roman 'Wij zijn van diamant'
Wanneer de 21-jarige William onverwacht naar Seattle vertrekt, reist zijn broer Markus hem achterna. Een paar dagen later wordt het levenloze lichaam van Markus gevonden aan de voet van de Snoqualmie Falls. Voordat William met het lichaam van Markus terugreist naar Vlaardingen krijgt hij bij de receptie van zijn hotel een laatste gift van zijn broer. Het blijkt een notitieboek van opa Lovitz, een Joodse familievriend.

Op weg naar het vliegveld begint William te lezen en zo ontdekt hij dat het tragische lot van zijn broer onontkoombaar was. Wij zijn van diamant is een groots opgezette familiekroniek die laat zien hoe littekens uit het verleden generaties lang kunnen doorwerken: tussen vaders en zonen, tussen moeders en dochters, tussen vrienden en broers.

We (team 't Spui) zijn bijzonder verheugd Alex opnieuw bij ons te gast te hebben. We hebben al ervaren wat een bevlogen verteller hij is! Uiteraard signeert hij ook achteraf. Iedereen is welkom erbij te zijn.

Boekhandel 't Spui
25 februari 2023
Om 15:00 uur

De toegang is gratis, aanmelding wordt op prijs gesteld.

Dat kan via info@boekhandelspui.nl of telefonisch: 0118-855188

Reactie schrijven

Commentaren: 0