De natuur heeft ons een overvloed aan plantaardig voedsel te bieden. Overal om ons heen staan heerlijke en gezonde planten, bomen, bessen en paddenstoelen.

Foto: Leah Groeneweg
De kunst is om ze te leren (her)kennen. Duik samen met Leah en Tim van In Het Wilde Weg een jaar lang in de wereld van de eetbare wilde planten. En ontdek de kracht en rijkdom van de natuur. Op 2
april start de inspirerende jaaropleiding eetbare wilde planten. Tijdens deze jaaropleiding leer je de eetbare wilde planten in jouw dagelijkse menu toe te passen. Verder onderzoeken wij wat het
eten uit de natuur voor onze gezondheid en de gezondheid van Moeder Aarde kan betekenen. En al doende versterk je jouw band met de natuur.
De opleiding bestaat uit praktijkdagen die een keer maand op een zondag worden gegeven op diverse locaties in Noord Nederland zodat je de planten die op verschillende grondsoorten groeien leert
kennen. Daarnaast is er een keer per maand een theorieavond die gegeven wordt in Drenthe. Het is ook mogelijk om theorielessen online te volgen zodat de opleiding voor iedereen uit Nederland
toegankelijk is.

Foto: Leah Groeneweg
Natuurkok Tim geeft les in vuur maken en koken op het kampvuur. Daarnaast maken we diverse bereidingen met planten: een zalf van sparrenhars, een tinctuur en een olie, azijn of zout met wilde
planten / kruiden en/of bloemen. Tijdens de theorielessen verdiep je je plantenkennis, leer je verschillende toepassingen van planten en gaan we in op diverse onderwerpen. Onderwerpen die
gedurende het jaar aan bod komen:
Eetbare planten, wortels, bomen, bessen en paddenstoelen in alle seizoenen
Herkennen van planten, verschillende groeistadia van planten
Verantwoord en veilig wildplukken en herkennen van giftige planten
Geneeskrachtige werking van planten en paddenstoelen
Lekker en gezond koken op kampvuur met eetbare wilde planten
En nog veel meer
Reactie schrijven