· 

Werkbezoek Ambon Burgemeester B. van den Tillaar en wethouder A. Vader

Burgemeester B. van den Tillaar en wethouder A. Vader zijn in de periode 12-21 februari 2023 op dienstreis naar zusterstad Ambon in Indonesië.

Programma
Op het programma staan onder meer een kennismaking met de nieuwe waarnemend burgemeester van Ambon en een kennismaking met de gouverneur van de provincie Maluku, een bezoek aan de diverse ziekenhuizen en een gastcollege aan de Pattimura universiteit. Tijdens het bezoek is er ruim aandacht voor de (medische) projecten van de Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon (SSVA).

Vlissingse burgemeester in Ambon
Zondagmorgen 12 februari zijn de Vlissingse burgemeester  Bas van den  Tillaar en wethouder Albert Vader in de Molukse hoofdstad aangekomen voor een werkbezoek in het kader van de stedenband Vlissingen-Ambon. Samen met een driekoppige delegatie van de Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon (SSVA) gaat de gemeentelijke delegatie de banden verder uitbouwen middels ontwikkelingsprojecten. De delegatie van SSVA bestaat uit bestuurslid Bob Latuheru en de medici Bram Goor en Olav van Aubel.

Ontmoeting met de gouverneur van de Molukken
Op het programma staan onder meer bezoeken aan de nieuwe burgemeester Bodewin Wattimena, de nieuwe ziekenhuizen dr. J. Leimena en Siloam, de oogkliniek “Vlissingen-Ambon”, de Pattimura Universiteit. Halverwege het bezoek sluit de Nederlandse ambassadeur Lambert Grijns aan bij beide delegaties. Op het programma staat ook een ontmoeting met de gouverneur van de Molukken, Murad Ismail.

Er zullen gesprekken gevoerd worden over de lopende projecten, over andere en nieuwe vormen van samenwerking en zullen nieuwe projectvoorstellen het licht zien.

Reactie schrijven

Commentaren: 0