· 

Zeevaartschool bestaat 120 jaar

De Zeevaartschool bestaat dit jaar 120 jaar. Om precies te zijn is de Vereniging Zeevaartschool Vlissingen op 27 februari 1903 formeel opgericht.

Foto: Zorgboulevard gevestigd in voormalige Zeevaartschool  © MultranetMedia 

Exact 120 jaar later, op maandag 27 februari 2023, vieren HZ University of Applied Sciences, waaronder de opleiding Maritiem Officier valt, en Maritiem en Logistiek College De Ruyter van Scalda het jubileum op bescheiden wijze met een traktatie voor alle studenten en medewerkers.

Op 7 juni pakken ze groots uit. Dan organiseren de onderwijsinstellingen in samenwerking met enkele andere organisaties een groot symposium over duurzaam transport op de Westerschelde. Meer informatie hierover volgt later.

Prentbriefkaart uit ca. 1915 (Beeldbank Zeeland) recordnummer 25125

Meer foto's uit verleden van de Zeevaartschool kunt u via deze link bekijken.

Reactie schrijven

Commentaren: 0