· 

Extra controles goederenvervoer uitgevoerd

Deze week heeft de politie controles uitgevoerd op het beroepsgoederenvervoer in Zeeland. Daarbij werd er vooral gekeken naar het vervoer van gevaarlijk (afval)stoffen op Walcheren en in Zeeuws-Vlaanderen.

Foto ter illustratie truck met oplegger © Pixabay

Kleine overtredingen
Hierbij zijn een aantal overtredingen geconstateerd, maar werden vooral kleine vergrijpen beboet.Het controleren van schepen en vrachtwagens gebeurt vaker, met als uiteindelijk doel om criminaliteit tegen te gaan en het verkeer op het water en de weg veilig en integer te laten verlopen. Al lijken er deze week vooral ‘kleine overtredingen’ aan het licht te zijn gekomen.

Vervoerdocumenten
De politie laat weten dat er boetes zijn uitgedeeld voor de volgende vergrijpen: “Er is proces-verbaal opgemaakt omdat een chauffeur niet periodiek was bijgeschoold, niet de juiste etiketten waren aangebracht of omdat vervoerdocumenten niet juist waren ingevuld. Ook het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden is bestraft.”

Criminaliteit
Toch zijn er ook een aantal potentieel gevaarlijke situaties geconstateerd: “Een chauffeur reed met gevaarlijke stoffen door de bebouwde kom van Zaamslagveer, en er zijn twee schepen aangetroffen waarbij geen giftigheidsmeter aanwezig was. Ook zijn er enkele containers teruggestuurd naar het laadadres omdat hier lekkage is geconstateerd.” Zo heeft de opgeschroefde activiteit een aantal boetes opgeleverd maar eventuele criminaliteit, zoals het vervoeren van drugs, is niet opgemerkt.

Dit is een bericht van GO-RTV

Reactie schrijven

Commentaren: 0