· 

Verkiezingen Provinciale Staten en het Waterschap

Op 15 maart vinden de verkiezingen voor de leden van de Provinciale Staten en het algemeen bestuur van Waterschap Scheldestromen plaats.

Stemmen rood potlood  © Pixabay

De campagnes voor beide verkiezingen zijn al gestart
Op de website van de provincie zeelandstemt.nl en het Waterschap Scheldestromen.nl vind u de informatie over de politiek partijen en de kandidaten die meedoen aan de verkiezingen. Daar kunt u ook de plannen die mee doen van de partijen vinden.

Stemhulp
Er is een digitale stemhulp te vinden op scheldestromen.mijnstem om je te helpen met welke keuze het best bij u past. De provincie zet de stemhulp online op www.zeeland stemt.nl/stemwijzer zodra die beschikbaar is. Door het beantwoorden van stellingen kunt u zien of de plannen van partijen wel of niet bij uwmening en ideeën passen.

Programma waterschap
Het waterschap heeft een programma opgesteld. Op 1 maart is er een televisiedebat bij Omroep Zeeland. Deelnemende partijen debatteren dan over verschillende waterdilemma’s. Op 11 maart is de Waterschapsdag. Tussen 10.30 en 15.30 uur staan de deuren van het waterschap open op het kantoor in Kanaalweg 1 in Middelburg en van de zuivering Frankrijkweg 8 in Terneuzen. Er worden allemaal activiteiten georganiseerd om het werk van het waterschap te ontdekken en te beleven. En kan je op beide locaties een gesprek aangaan met de vertegenwoordigers van de deelnemende partijen.

Meer informatie over de Provinciale Statenverkiezingen en de Waterschapsverkiezingen via de gemeente Vlissingen kunt u als kiezer die van belang zijn vinden via deze link.

Zeeuws kies kompas

Verkiezingsborden  Paul Krugerstraat / Nieuwe Vlissingseweg  © MultranetMedia

Zeeland kiest 
Lijsttrekkers gingen 1 maart met elkaar in debat over actuele Zeeuwse waterschapsthema's.
Moet de waterschapsbelasting omhoog? Kiezen we vooraf investeren of is achteraf repareren ook een optie? En gaan we voor hogere dijken of wijken we zelf uit? In de televisie-uitzending van Omroep Zeeland debatteerden de Zeeuwse lijsttrekkers over allerlei waterschapsthema's.

Kijk de uitzending terug.

Reactie schrijven

Commentaren: 0