· 

Gezamenlijke opruimactie Schone Schelde 11 maart 2023

Help mee de oevers van de Scheldes schoon te maken! Schone Schelde sluit dit jaar aan bij NLdoet op zaterdag 11 maart. 

Foto ter illustratie strand vervuiling  © Pixabay

Gezamenlijke opruimactie
Over heel de provincie Zeeland gaan vrijwilligers aan de slag om de Schelde Schoon te maken. Om te voorkomen dat er zwerfvuil in het water komt. En zo de vervuiling door onder andere plastic tegen te gaan. In heel Zeeland stropen honderden vrijwilligers de mouwen op voor deze gezamenlijke opruimactie langs de Westerschelde en Oosterschelde. Helpt u ons mee? De organisatie zorgt voor het uitdelen van grijpers of handschoenen ,hesjes en vuilniszakken. Doet u ook mee? De actie duurt van 10.00 uur tot 12.00 uur. Meer informatie, een overzicht van de locaties en aanmelden vindt u via de website Schone Rivieren.

Resultaat
Een schone kustlijn door samen lekker buiten te zijn. Met een heerlijk voldaan gevoel uitgewaaid thuiskomen.

Schone Schelde
De Ooster- en Westerschelde zijn unieke getijdengebieden in Nederland. Door de voortdurende beweging van eb en vloed blijft tijdens laagwater vaak plastic en andere troep liggen langs de oevers. Voor veel dieren en vogels zijn die drooggevallen gebieden van groot belang voor hun voedselvoorziening, maar zij zien vaak het verschil niet tussen iets eetbaars of afval. Daarom zijn schone oevers belangrijk.

Zwerfafvalprobleem
Vanuit het samenwerkingsconvenant Schone Schelde hebben ruim 35 partners een gezamenlijk doel; zwerfafval in en rond de Schelde verminderen. Zo zorgen we voor zichtbaar schoner water en schonere oevers én tot een verminderde toestroom van afval richting de Noordzee. Om het zwerfafvalprobleem bij de bron aan te pakken, is samenwerking essentieel. Hoe meer organisaties en mensen actief zijn en zich verantwoordelijk voelen voor het probleem, hoe meer bewustwording wordt gecreëerd en mensen worden bereikt. Het convenant stimuleert deze samenwerking.

Reactie schrijven

Commentaren: 0