· 

Studenten in gesprek met kandidaten voor het waterschap

Met water als één van haar belangrijkste thema’s zijn de verkiezingen voor het waterschap belangrijk voor de HZ. Maandag besteedt de hogeschool hier aandacht aan op de locatie aan Het Groene Woud in Middelburg.

HZ Het Groene Woud in Middelburg

“Wij vinden het belangrijk dat studenten worden geïnformeerd en hun stem laten horen”, zegt Barbara Oomen, voorzitter van het College van Bestuur van de HZ. "Jongeren hebben namelijk een groot belang bij de keuzes die de politiek maakt, op elk niveau.

Waterschap Scheldestromen
Als je als jongere weet wat er speelt, kun je er beter over meepraten.” Maandag 6 maart tussen 15.00 en 17.00 uur gaan studenten, docenten en onderzoekers in gesprek met kandidaten voor het Algemeen Bestuur van Waterschap Scheldestromen. In de discussie komen thema’s aan bod die belangrijk zijn voor deze regio, zoals schoon water, waterveiligheid en governance en ecologie. Er zijn pitches over deze onderwerpen en een debat aan de hand van stellingen en vragen. De voertaal van de bijeenkomst is Engels.

Reactie schrijven

Commentaren: 0