· 

Exemplaar 'Soms komt niet thuis wat vertrokken is' uitgereikt aan Anita Pijpelink

Tijdens de boekpresentatie van 'Soms komt niet thuis wat vertrokken is' is een exemplaar uitgereikt aan Anita Pijpelink gedeputeerde van de Provincie Zeeland.

Overhandiging exemplaar 'Soms komt niet thuis wat vertrokken is' aan Anita Pijpelink

Zaterdagmiddag 4 maart vond de presentatie plaats van De Scalda moorden: ‘Soms komt niet thuis wat vertrokken is’ in Boekhandel ’t Spui in Vlissingen. Margreet de Haan verwelkomde het publiek, wat in groten getale aanwezig was, en de schrijvers van het boek Mark de Groot en Jos Govaarts.

Zeeuwse karakter en samenwerking
Anita Pijpelink: “Ik vindt het echt heel bijzonder het Zeeuwse karakter hier in en de aard van jullie samenwerking maar ook echt bijzonder top dat een docent in het onderwijs van wie leerlingen altijd denken dat ie maar een leven heeft namelijk voor de klas. En dat dat niet zo is, en dat je naast dat lesgeven ook gewoon andere passies hebt en ander talent  wat je ook een podium geeft. En ik denk dat heel goed is wat je als docent mee kan geven aan je leerlingen”. 

Gezamenlijke publicatie
Mark de Groot vertelt tijdens de presentatie over de gekozen setting (Vlissingen / Zeeland) de achtergrond van het verhaal en het samenwerkingsproces. Deze eerste gezamenlijke publicatie van het duo Jos Govaarts en Mark de Groot maakt deel uit van de reeks De Scalda Moorden, een detectiveserie die zich afspeelt in Zeeland, met de Westerschelde als symbolische leidraad.

Soms komt niet thuis wat vertrokken is
Hugo Noot, inspecteur bij de Vlissingse recherche, krijgt de leiding over het onderzoek naar de moord op een jonge vrouw die twintig jaar geleden verdween. Al snel wordt duidelijk dat er rond haar vermissing en dood vele geheimen rondwaren. Er zijn personen die er alles voor over hebben om die geheimen verborgen te houden. Ondertussen worstelt Hugo met zijn eigen geheimen in zijn privéleven. In Soms komt niet thuis wat vertrokken is is niet alleen aandacht voor het oplossen van de moord, maar ook voor de impact die het heeft op de familie, vrienden en op de politiemensen zelf.

Govaarts en De Groot
Jos Govaarts en Mark de Groot zijn geen vreemden in het boekenlandschap. Beide hebben meerdere publicaties op hun naam staan. Ze hebben hun krachten gebundeld en weten daarmee een intrigerende, spannende en geraffineerde thriller te creëren. Een verhaal waarbij onderlinge verhoudingen tussen de personages een belangrijke rol spelen tijdens het onderzoek.

De daad is verleden, het teken ervan blijft
Tijdens werkzaamheden op een afgelegen terrein in Vlissingen worden menselijke botten opgegraven. Deze blijken de stoffelijke resten te zijn van Nathalie Schoenen, de dochter van een vooraanstaand politicus. Nathalie was studente aan de zeevaartschool en verdween tweeëntwintig jaar geleden tijdens de millenniumnacht. Onder hoge druk werd naar haar gezocht, maar het onderzoek liep vast. Haar verdwijning is nooit opgehelderd.

Reactie schrijven

Commentaren: 0