· 

Vanaf 1 april statiegeld op blikjes

Met ingang van 1 april 2023 komt er ook statiegeld op blikjes drinken, zoals fris, bier en mixdranken. Om u hierover te informeren, start Statiegeld Nederland een grote landelijke campagne.

Foto ter illustratie blikjes © Pixabay

U kunt de campagne onder andere tegenkomen op televisie, op abri’s en op sociale media. Het doel: mensen informeren over het statiegeld op blikjes en hen bewegen om blikjes in te leveren.

Wettelijke doelstelling
Het doel van de invoering van statiegeld op blikjes is het terugdringen van blikjes in het zwerfafval en blik weer inzamelen, zodat er nieuwe blikjes gemaakt kunnen worden. Het statiegeldsysteem moet ervoor zorgen dat alle 2,5 miljard blikjes die jaarlijks op de markt komen zonder problemen kunnen worden ingeleverd en niet in de natuur belanden. Vanaf 1 april 2023 is er een landelijk dekkend en consumentvriendelijk statiegeldsysteem operationeel. Vanaf dan wordt er statiegeld geheven op drinkblikjes met een inhoud van 3 liter of minder.

Net als bij statiegeldflesjes gaat het om € 0,15 statiegeld. Je herkent de blikjes aan het statiegeldlogo. Er zijn al blikjes in omloop die voorzien zijn van het statiegeldblik logo.

Reactie schrijven

Commentaren: 0