· 

Het was in Zeeland nog nooit zo druk als in 2022

Niet eerder was het zo druk met toeristen in Zeeland als in 2022. Uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat er vorig jaar twaalf miljoen geregistreerde overnachtingen waren in de provincie.

Badstrand Vlissingen © Multranet Media

Dat is acht procent meer dan in 2021. HZ Kenniscentrum Kusttoerisme heeft de cijfers geanalyseerd en zegt dat de stijging vooral is te danken aan een zeer druk voorjaar en een groeiend aantal buitenlandse toeristen. Er kwamen 76 procent meer mensen uit het buitenland naar Zeeland dan in 2021, voornamelijk uit België en Duitsland. Het aantal binnenlandse bezoekers daalde echter met 23 procent. Dit heeft volgens het kenniscentrum te maken met (het einde van) de coronacrisis. Ten opzichte van 2019 waren het er juist weer meer. Lees een volledige analyse van de cijfers op de website van het kenniscentrum.

Reactie schrijven

Commentaren: 0