· 

Relatief weinig sportscholen in Zeeland

In Zeeland moet je een stevig eind fietsen voor een workout. In de provincie is op iedere 19,8 km² een sportschool te vinden.

Foto ter illustratie  © Pixabay

Elders in het land is de drempel om regelmatig te bewegen een stuk lager: landelijk gezien is er namelijk op iedere 10,2 km² een sportschool gevestigd. Dit en meer blijkt uit onderzoek van thuisstudieplatform Laudius. Het onderzoek is gebaseerd op 4.400 sportscholen in Nederland die in 2023 geregistreerd staan op Google Maps.

Vlissingen heeft de meeste sportscholen per km²
Vlissingen heeft de hoogste sportschooldichtheid van Zeeland met een fitnessmogelijkheid voor elke 2,5 km². Ook Middelburg scoort goed (5,4 km²). De top 3 wordt verder aangevuld door Goes (6,6 km²).

Fitnessaanbod het best beoordeeld in deze gemeenten
In totaal werden in Zeeland bijna 2.900 reviews geanalyseerd. Sportscholen in Vlissingen komen van alle Zeeuwse gemeenten het beste uit de verf: de sportscholen worden hier namelijk het hoogst beoordeeld. Hieronder zie je de top 3 van gemeenten met de best gewaardeerde sportscholen:

    Vlissingen (gemiddeld 4,7 uit 5)
    Middelburg (gemiddeld 4,7)
    Goes (gemiddeld 4,5)

Regionale verschillen in openingstijden
In Zeeland zijn de sportscholen gemiddeld 11 uur en 22 minuten open. Dit is veel langer dan in Gelderland: daar kun je ‘maar’ 10,5 uur terecht voor een workout. In Limburg zijn de ruimste openingstijden van Nederland: 13 uur en 8 minuten per dag.

Benieuwd naar de regionale verschillen tussen Zeeuwse gemeenten in dichtheid en beoordelingen? Meer informatie is te vinden via deze link

Reactie schrijven

Commentaren: 0