· 

Nieuw boek verschenen 'Jachtverhalen' van Fons uit Goes

In 'Jachtverhalen - Sfeerimpressies over natuur en wildbeheer' van J. de Brouwer (Fons) uit Goes wordt de lezer meegenomen de natuur in.

Verwoerd, de hoofdpersoon van de verhalen, laat een gedegen respect zien voor de natuur en de dieren die hier wonen, ondanks dat het jachtverhalen betreft. De lezer leert aan de hand van deze verhalen hoe de jacht wordt gevoerd, maar ook hoe dit bijdraagt aan de natuur- en wildbeheer in ons land.

Aan de hand van prachtige illustraties, beeldende beschrijvingen, en levendige dialogen, wordt de lezer betoverd. De kalmte en rust die je ook in de natuur vindt, spatten van de verhalen af. Deze heerlijke verhalenbundel vol bijzondere verhalen wordt vanaf vrijdag 31 maart uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Sfeervol en met respect voor de natuur en het wild dat hierin leeft, schrijft de auteur in dit boek over de twijfels, vreugde en verdriet van zijn alter ego Verwoerd tijdens zijn verblijf in de natuur: met of zonder het geweer.
Zomeravondwandelingen op zoek naar reeën of de vele uren op de hoogzit speurend naar herten. Winterse nachten in een open bos, of vroege ochtenden en late, soms bloedrode avonden, in afwachting van eenden of ganzen.

Dit boek, prachtig geïllustreerd, maakt op een mooie manier inzichtelijk hoe de jacht wordt gevoerd, maar ook hoe dit bijdraagt aan de natuur- en wildbeheer in ons land.

Over de auteur
Onder het pseudoniem Fons publiceerde J. de Brouwer verhalen en artikelen over de jacht, de natuur en het wildbeheer. Naast auteur is J. de Brouwer actief als preparateur en als kunstschilder. De illustraties in dit boek zijn van zijn hand.

Reactie schrijven

Commentaren: 0