· 

Toeristenbelasting Zeeland gestegen met 7,4%

Overnacht je in een Zeeuws hotel? Dan betaal je in 2023 bovenop de prijs van je accommodatie gemiddeld € 1,70 aan toeristenbelasting per persoon per nacht.

Foto: Pexels

Dit is 7,4% meer dan een jaar eerder, toen je nog € 1,58 betaalde. Gemeentelijk steeg het tarief het sterkst in Sluis: 24,4%. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl naar toeristenbelasting in Nederland.

Grootste stijging in Sluis
In 10 van de 13 Zeeuwse gemeenten steeg in 2023 het tarief voor toeristenbelasting vergeleken met een jaar eerder, gemiddeld met 7,4%. Landelijk was de gemiddelde toename lager: 6,3%. Gemeente Sluis voerde de grootste verandering door: toeristen betalen hier € 2,55 per persoon per nacht, terwijl dit vorig jaar nog € 2,05 was. Ook in Hulst was er een flinke toename (23,1%).

Forse verschillen tussen gemeenten
Middelburg staat bovenaan de lijst van duurste gemeenten in Zeeland: de hoogte van de toeristenbelasting is hier
€ 2,85.

    Middelburg (€ 2,85)
    Sluis (€ 2,55)
    Veere (€ 2,05)
    Schouwen-Duiveland (€ 2,04)
    Vlissingen (€ 2,04)

Hulst (€ 0,80), Tholen en Reimerswaal (beide € 1,-) hanteren momenteel de laagste tarieven. Borsele is de enige Zeeuwse gemeente waar vooralsnog geen toeristenbelasting wordt gevraagd.

Relatief lage toeristenbelasting in Zeeland
Voor een nachtje in een hotel betalen toeristen in Zeeland gemiddeld € 1,70 per persoon per nacht aan toeristenbelasting. Een relatief laag bedrag, landelijk ligt het tarief namelijk op € 2,16.  

In Noord-Holland wordt gemiddeld het hoogste belastingtarief gevraagd: € 3,16 per persoon per nacht. Dit komt vooral door het hoge tarief in Amsterdam van gemiddeld € 12,12.

Benieuwd naar de hoogte van de toeristenbelasting in jouw gemeente of die van je vakantiebestemming? Kijk dan op deze website

Reactie schrijven

Commentaren: 0