· 

HZ studenten werken samen aan casus gezinsproblematiek door armoede

Studenten sociaal domein werken samen aan levensechte opdracht rondom gezinsproblematiek door armoede.

HZ Vlissingen  © Multranet Media

Eerstejaarsstudenten Social Work, Pedagogiek en Pabo van de HZ werken op 19 en 20 april in Vlissingen samen aan een casus rondom gezinsproblematiek door armoede. Ze doen dat in het kader van een interdisciplinaire week van het domein Health, Education and Wellbeing (HEW).

Interdisciplinaire week
De HZ wil een partner zijn voor maatschappelijke vraagstukken in de regio. De jeugdhulpverlening en armoedeproblematiek hebben ook hier direct invloed op de maatschappij. Samenwerking tussen disciplines is cruciaal als je problemen wil oplossen rondom de goede begeleiding van kinderen en gezinnen in de jeugd-hulpverlening. De HZ-studenten doen hiermee ervaring op tijdens de interdisciplinaire week. De studenten van de opleidingen Social Work, Pedagogiek en Pabo werken samen aan het probleem in gemixte teams, onder begeleiding van derdejaarsstudenten die de minor ‘Train de trainer’ volgen.

Samen met partners uit werkveld
De casus gaat over een gezin waarin armoede een grote rol speelt. De studenten krijgen informatie vanuit meerdere invalshoeken. Hierdoor wordt de casus levensecht. Partners van de HZ uit het werkveld sluiten aan.
Zij willen de studenten inspireren. Tijdens de interdisciplinaire week werken de studenten aan hun kennis en vaardigheden, maar is er ook ruimte voor kennismaking en ontspanning. Er is muziek, lekker eten en afwisselende activiteiten. Beide dagen duren van 9.00 uur tot grofweg 15.30 uur.

Reactie schrijven

Commentaren: 0