· 

Grootste containerschip MSC Tessa vaart de Westerschelde op

Donderdagavond 20 april 2023 rond 23:45 uur verscheen op de rede van Vlissingen het grootste containerschip (de MSC Tessa) ooit tot nu toe.  

MSC Tessa op de rede van Vlissingen  © RTV Vlissingen

De MSC Tessa is 400 meter lang en 62 meter breed en is bezig met haar maidentrip. Donderdagmiddag 20 april vertrok het containerschip rond 15:00 uur vanuit Rotterdam (Maasvlakte) om koers te zetten naar de haven van Antwerpen waar het rond 03:30 uur afmeerde aan het Deurganckdok.Het schip is gebouwd (2022) op de Chinese Hudong Zhonghua scheepswerf. Met haar capaciteit van 24.114 teu stoot ze de Ever Alot (24.004 teu) van de troon.   

Grootste schip wat de Westerschelde opvaart
Het is het grootste schip dat de Westerschelde over vaart en dus ook het grootste containerschip ooit in Rotterdam en Antwerpen. Die titel moet het schip ook al snel weer uit handen geven. In mei wordt de MSC Loretta verwacht in Antwerpen, die net als de MSC Irina 24.346 teu kan meenemen.

MSC Loreto breekt record
Maar records zijn er om te sneuvelen en in de scheepvaart kan het snel gaan. Volgende maand al mag de Antwerpse haven zich verwachten aan de MSC Loreto. Deze absolute wereldrecorder heeft plaats voor 24.346 containers, een dikke tweehonderd meer dan Tessa, en begint deze week aan haar maidentrip vanuit China. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0