· 

Oekraïense vluchtelinge Kudelina (28) deelt verhaal op Westerschelde Ferry ter ere van Bevrijdingsdag

Een jaar geleden ontvluchtte Kudelina Antonina (28) samen met haar moeder en dochter de oorlog in Oekraïne. Haar ex-man, vader en broer bleven achter om te vechten voor hun vaderland.

Westerschelde Ferry  Prinses Maxima  © Multranet Media

Ter ere van Bevrijdingsdag doet Kudelina een aantal dagen eerder, op zaterdag 29 april, haar verhaal op de Westerschelde Ferry. Het is niet voor niets dat aan boord van de Westerschelde Ferry aandacht wordt gevraagd voor de wereldwijde vrijheid die onder druk staat. In 1944 was de Slag om de Schelde, de hevige strijd tussen de geallieerden en de Duitse troepen om de heerschappij over de Westerschelde, de belangrijke vaarweg naar de toen al bevrijde haven van Antwerpen. Het was van doorslaggevende betekenis voor de latere bevrijding van West-Europa.

Dienstregeling
Op de vaart van 12.48 uur in Vlissingen naar Breskens zal Kudelina haar verhaal met de aanwezigen delen. Ook is er gelegenheid om haar vragen te stellen. Op de boot van 13.18 uur vanuit Breskens naar Vlissingen zal Kudelina nogmaals haar verhaal doen.

Tickets voor deze overtochten zijn te bestellen via deze website.

Reactie schrijven

Commentaren: 0