· 

Steeds meer riviercruiseschepen doen Vlissingen aan als cruiseport

Het afgelopen weekend lagen er weer een aantal verschillende riviercruiseschepen aan de Albionkade in Vlissingen.

Riviercruiseschepen MS River Discovery II en de Horizon  © Multranet Media

Zaterdag lag de MS Dutch Largo afgemeerd aan de Albionkade. En nadat deze aan het einde van de middag was vertrokken, was het volgende riviercruiseschip de MS River Discovery II al onderweg. Vanuit Antwerpen om in de nacht van zaterdag op zondag rond 01:30 uur af te meren in Vlissingen. Ook de Horizon meerde zondag aan naast de MS River Discovery II. De lengte van deze riviercruiseschepen varieert van 80 tot 135 meter, en de MS River Discovery II behoort met zijn 135 meter lengte tot de grotere riviercruiseschepen. Rond 18:30 uur vertrok het riviercruiseschip weer uit Vlissingen.  

Goed voor de stad
Sinds de Albionkade in mei 2022 helemaal klaar was voor gebruik kwamen er zo'n dertig riviercruiseschepen langs in dat jaar. Dat is ook goed voor de stad Vlissingen want de passagiers zijn ook in de gelegenheid om eens rond te kijken in de stad, een museum te bezoeken etc. Jaarlijks meren een kleine 400 schepen af in Vlissingen, Middelburg, Veere, Goes, Terneuzen, Schouwen-Duiveland en Yerseke.     

Reactie schrijven

Commentaren: 0