· 

Onderhoud aan buitenhoofd grote sluis Vlissingen

In de periode van 1 mei t/m 25 mei 2023 wordt in opdracht van Provincie Zeeland onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan het buitenhoofd van de grote sluis in Vlissingen.

Grote sluis Vlissingen © Multranet Media

Hinder voor voetgangers en fietsers door werkzaamheden
In deze periode zal de doorvaartbreedte van de grote sluis in Vlissingen teruggebracht worden naar 18m. De scheepvaart zal tijdens het in en uitvaren van de grote sluis de snelheid moeten aanpassen dit in verband met de aanwezigheid van obstakels aan beide zijde tegen de sluiswand. Ook voetgangers en fietser kunnen ernstige hinder ervaren. Vanwege de werkzaamheden kan het voorkomen dat je soms langer moet wachten dan je gewend bent. Via het binnenhoofd aan de binnenzijde van de sluis is het mogelijk om te passeren, als er tenminste geen schip voorbij komt.

Keersluisbrug
Fietsers en voetgangers die op die dagen de trein of de Westerschelde Ferry moeten halen, moeten er dus rekening mee houden dat ze een tijdje moeten wachten bij de sluis. Wil je geen risico lopen, dan adviseert de provincie om niet over de sluis te gaan, maar over de Keersluisbrug.

Kolk met een binnen en buitenhoofd
De Grote Sluis Vlissingen is onderdeel van het kanaal van Walcheren en in beheer van Provincie Zeeland. Deze sluis is na de Tweede Wereldoorlog herbouwd en bestaat uit een kolk met een binnenhoofd en een buitenhoofd. Beide hoofden bestaan uit een set ebdeuren en een set vloeddeuren. De deuren zijn stalen puntdeuren met houten aanslagen. Ten behoeve van het nivelleren zijn er schuiven in de deuren aangebracht. Deuren en schuiven worden elektromechanisch aangedreven. Elke deur wordt door een zogenaamde panamawielaandrijving bewogen.

De grote sluis in Vlissingen is volledig gestremd voor de scheepvaart op:
Maandag 1 mei 2023 van 07:00 uur tot vrijdag 5 mei 2023 01:10 uur
Maandag 8 mei 2023 van 05:30 uur tot donderdag 11 mei 2023 17:50 uur
Zondag 14 mei 2023 van 23:20 uur tot vrijdag 19 mei 2023 01:00 uur
Maandag 22 mei 2023 van 05:40 uur tot donderdag 25 mei 2023 17:00 uur.

In de periode van 1 mei t/m 25 mei 2023 schut de grote sluis in Vlissingen van donderdag 17:00 uur tot maandag 07:00 uur alleen over de vloedperiode.

Voor informatie kunt uw contact opnemen met de Nautische Centrale Vlissingen op VHF 18.

Reactie schrijven

Commentaren: 0