· 

Vier de vrijheid met een Vrijheidsmaaltijd!

Op 5 mei vieren we de vrijheid. Door samen een maaltijd te delen en bij elkaar aan tafel te schuiven staan we op deze dag stil bij onze vrijheid.

© Multranet Media

Een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij we met elkaar in gesprek gaan over thema’s als vrijheid en onvrijheid: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op 5 mei aandacht aan kan geven.

Een vrijheidsmaaltijd bijwonen, dat kan!
Je kan deelnemen aan een Vrijheidsmaaltijd welke op verschillende plekken in Zeeland georganiseerd wordt. Het Herdenkingscomité 4 en 5 mei Axel organiseert een vrijheidsmaaltijd op 5 mei om 18.00 uur in het voormalige stadhuis van Axel. Deelname is gratis, wel graag vooraf aanmelden via 4en5meiaxel@gmail.com.

Stichting Oorlogsjaren Vlissingen organiseert na afloop van de Van Randwijklezing een Vrijheidsmaaltijd in het
Cine Cafe in Vlissingen. Inloop vanaf 12.00 uur met aansluitend een korte lezing door Hans Sakkers over de opkomst van hoofdkwartier Brittannia en de ondergang in de Tweede Wereldoorlog. Deelname kost € 17,- p.p.
(incl. lezing, lunch en drankjes), aanmelden is verplicht via: vrijheid2023@gmail.com.

Stichting Oorlogsjaren Oost-Souburg/Ritthem organiseert in de Kwikstaart in Oost-Souburg een Vrijheidsmaaltijd op 5 mei. Inloop 12.00 uur met aansluitend een korte lezing door Cor Heijkoop over de Konvooivaart op de Westerschelde in 1944. Deelname kost € 8,- p.p., aanmelden is verplicht via: vrijheid2023@gmail.com.

De Keti Koti dialoogtafel wordt gehouden op 5 mei om 17.30 uur (inloop vanaf 17.00 uur) in de woonzorg locatie Scheldehof in Vlissingen. De dialoogtafel vindt plaats in het kader van het landelijke Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Het thema van deze avond is: Samen anders, anders samen. De Keti Koti dialoogtafel is gericht op het met elkaar delen van persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht via www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl/vrijheidsmaaltijd.

Reactie schrijven

Commentaren: 0