· 

Verkeersmaatregelen Bevrijdingsfestival 5 mei 2023

Op 5 mei 2023 wordt voor de 31e keer het Bevrijdingsfestival georganiseerd door Cultuurwerf in Vlissingen in opdracht van de gemeente Vlissingen en de Provincie Zeeland.

© Multranet Media

Het festival vindt plaats in het Scheldekwartier (rondom het Dok) en in de binnenstad van Vlissingen. Het Bevrijdingsfestival begint om 13.00 uur en eindigt om 0.00 uur. Om het festival voor bewoners en bezoekers vlot en veilig te laten verlopen, zijn er extra maatregelen genomen.

Verkeersmaatregelen voor het festival
De opbouwwerkzaamheden voor het Bevrijdingsfestival vinden plaats van 1-4 mei. Er is dan bijna geen hinder voor verkeer. De opbouw is voornamelijk in voetgangersgebied en op de parkeerplaats aan de Willem Ruysstraat/Dokwerker, naast de Machinefabriek. Deze blijft tijdens het opbouwen gedeeltelijk open en zo lang als mogelijk bereikbaar.Tijdens de opbouw worden waar nodig tijdelijke maatregelen (zoals hekwerken) door de Cultuurwerf geplaatst. Dit voor een veilige werkomgeving en voor de veiligheid van fietsers en voetgangers.

Verkeersmaatregelen tijdens het festival
De Willem Ruysstraat wordt afgesloten vanaf 11.00 uur tot einde evenement
De Nieuwendijk wordt afgesloten van 13.00-23.00 uur
Verkeer richting binnenstad wordt vanaf de Keersluisbrug via de Paul Krugerstraat geleid
Verkeer vanuit de oude stad wordt via Dokwerker en Koningsweg de stad uit geleid
De afsluitingen worden gedaan met hekken en verkeersregelaars ter hoogte van Zeilmarkt en hoek Bellamypark en Beursplein
Verkeersregelaars zorgen dat de veiligheidsdiensten in geval van een calamiteit de Nieuwendijk goed en vrij kunnen bereiken.

Extra Sprinter NS
Op 6 mei 0.40 uur vertrekt er een extra Sprinter van Vlissingen naar Roosendaal. Deze stopt op alle tussenstations.
Kijk voor meer informatie op de website www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl.
Bron:Gemeente Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0