· 

Mooie invulling voor twee winkelpanden aan de Kerkstraat

Het was 2 mei feest in de Kerkstraat er werden twee nieuwe winkels officieel geopend, er waren hapjes vlaggetjes en ballonnen. En het nieuwe Vlissingse duo The Neighbours zorgde voor de muzikale omlijsting.

Feest in de Kerkstraat © Multranet Media

In deze straat waren een aantal leegstaande winkelpanden geruime tijd ingericht als decor van ooit befaamde Vlissingse middenstanders ingericht, om passanten te plezieren en hen te wijzen op het Vlissingse verleden.
Daar is nu een einde aangekomen, en zijn hier weer twee echte zaken in gevestigd, een mooie invulling voor de Kerkstraat!

LONN-things
In de Kerkstraat 7-9 in Vlissingen is LONN-things, een cadeaushop voor iedereen wat wils, sinds kort gevestigd. Lonneke Fluijt: “Sinds 1 april heb ik de sleutel ontvangen en 2 mei was de feestelijke opening van LONN-things samen met de buurman van nummer 5 Ismail Barbershop”. 

Hoe bent u op het idee gekomen dit pandje te betrekken, want het was wel een apart straatje
”Het was misschien een apart straatje, maar wel met heel veel doorgaand publiek toeristen die een rondje lopen van het Bellamypark naar de Oude Markt”. Lonneke is 20 jaar badjuf geweest en komt uit Dordrecht (geboren en getogen) ook een mooie stad, met de zelfde mentaliteit als in Vlissingen. Woon sinds 12 jaar in Vlissingen en werkte zelf al drie jaar in House of Grace in de Walstraat. “En daar was ik begonnen met recycle spullen, en na een mum van tijd had ik daar de halve winkel gehuurd om alle spullen kwijt te kunnen. Dus het werd tijd voor een stapje verder en toen kwam dit op mijn pad”.     

Lonneke Fluijt  © Multranet Media

Wat zien we hier in de winkel
Recycle producten van kite en de Waardtenten en daar worden tassen zitzakken strandstoelen en kussuns van gemaakt. “Ik maak poncho’s ik noem ze zelf LONN-cho's voor de zeezwemmers voor de surfers voor de mensen die met een camper op vakantie gaan, of gewoon voor degene die dat prettig vinden”. Kleding, Cabanaz retrostyle servies nagemaakt van de emaillen mokken van vroeger, en ook weer terug met de oude prints van vroeger maar nu in keramiek en dat kan in de oven magnetron en vaatwasser. Daarnaast een keur aan leuke kaarten ook van Suzanne uit Vlissingen van 'Tuus bij Suus' 2 leuke series, home en living producten zoals kussens, plaids, leuke hebbedingetjes voor in huis en natuurlijk sieraden.    

Ismail Barbershop
Op deze feestelijke dag 2 mei opende ook officieel Ismail Barbershop aan de Kerkstraat 5 in Vlissingen. Ismail afkomstig uit Qamishli een stad in het noordoosten van Syrië, woont al sinds 2013 in Nederland en begon met vrijwilligerswerk. Daarna was hij werkzaam als pijpfitter en verhuisde in 2017 naar Zeeland. Ismail: “En sinds 2021 woon ik in Vlissingen, in april zijn we begonnen samen met mijn neef om het winkelpand te verbouwen en in te richten voor de nieuwe kapperszaak in de Kerkstraat". 

Ismail Barbershop  © Multranet Media

Het knippen was voor hem favoriet en hobby, en zo kwam ook dit winkelpand op zijn pad en dat was de reden om een eigen kapperszaak Ismail Barbershop te beginnen. Je kunt er zonder afspraak terecht voor haar knippen, baard scheren, contouren, haar wassen en föhnen etc. Ismail: “Ik knip alleen heren en kinderen, heb geen ervaring met dameskapsels, wil goede kwaliteit leveren voor een goedkope prijs.” Ismail Barbershop is dagelijks geopend van maandag tot en met zaterdag van 09:00 – 18:00 uur en op vrijdag tot 21:00 uur.   

Reactie schrijven

Commentaren: 0