· 

Bevrijdingsfestival Zeeland trekt 35.000 bezoekers

Succesvolle en feestelijke editie van Bevrijdingsfestival Zeeland trekt 35.000 bezoekers - De hele binnenstad van Vlissingen stond 5 mei in het teken van de vrijheid tijdens Bevrijdingsfestival Zeeland.

Het festival trok dit jaar 35.000 bezoekers © Bevrijdingsfestival Zeeland

Op meerdere podia en locaties door het hele centrum (van het Scheldekwartier tot het Bellamypark) werd er gefeest, gedanst en genoten van muziek. Ook was er veel ruimte voor een uitgebreid inhoudelijk programma én waren er veel kinderactiviteiten. In totaal bezochten zo’n 35.000 mensen het grootste gratis toegankelijke festival van Zeeland.

Een hele dag feest en muziek
De dag begon met een spatje regen, maar vanaf 15.00 uur, tijdens het optreden van Van Dik Hout, liep het terrein bij het hoofdpodium vol met mensen. De dag had meerdere muzikale hoogtepunten. Publiek kwam massaal af op Jairzinho en Emma Heesters. Goldband was met een zinderend optreden een gedroomde afsluiter. Maar ook bij de andere podia was het druk. Het was groot feest op het Bellamypark en er werd bijvoorbeeld ook flink genoten van Vato Gonzalez en Sick Individuals (Liberty Dance), Fog Holler en Shovelin Stone (Oude Markt).

Goed bezocht inhoudelijk programma
Traditiegetrouw begon Bevrijdingsfestival Zeeland met de H.M. van Randwijklezing. Dit jaar werd die gegeven door voorzitter van de Sociaal-Economische Raad Kim Putters. Hij focuste op de weerbare samenleving. Daarna konden bezoekers gedurende de dag onder andere aanschuiven bij een Vrijheidscollege, Stand Up for Freedom, lezingen en voorstellingen. Jongeren gingen in discussie over het klimaat, er was live-radio door Omroep Zeeland vanuit ‘the Blue Room’ en er was een gezamenlijke Vrijheidsmaaltijd. Directeur Pieter Ventevogel: “Het was geweldig om te zien dat het inhoudelijke programma zo veel bezoekers trok en dat de bezoekers dit aanbod bijzonder waardeerden. Bij een aantal programmaonderdelen gingen mensen met elkaar in gesprek. Dat zijn de momenten waar je het voor doet. ‘Vrijheid vier je samen,’ is een van onze motto’s en dat komt daarbij heel goed uit de verf.”

35.000 bezoekers
Het festival trok naar schatting 35.000 bezoekers. Dat zijn 5.000 bezoekers minder dan vorig jaar. Ventevogel: “Dat heeft waarschijnlijk te maken met het regenachtige begin van de dag en de negatieve weervoorspelling. Maar we zijn zeker tevreden over deze bezoekersaantallen en over het soepel verlopen
festival.”

Reactie schrijven

Commentaren: 0