· 

SGP wil doneerring voor statiegeldflesjes in de stad

Een paar weken geleden hebben we vragen gesteld over de troep die we soms aantreffen bij ondergrondse afvalcontainers. Nu hebben we vragen over de (openbare) prullenbakken.

Afbeelding (plastic) flesjes van Thomas via Pixabay

Overal scheiden we afval, maar in deze openbare prullenbakken nog niet. In Goes heeft men sinds kort een zogenaamde doneerring.

Dat is een ring rond een prullenbak waar je gevonden blikjes of flesjes in kan zetten. Dat bracht de SGP in Vlissingen op het idee om ook hier te gaan gebruiken. Je kan er voor kiezen om deze flesjes en blikjes in te leveren bij een statiegeldpunt, maar als je daarvoor niet wilt omlopen - en wel in een prullenbak wilt stoppen - doe je dat dus bij het restafval. Dat kan beter! Door de doneerring kunnen andere inwoners die toevallig toch naar het statiegeldpunt gaan de flesjes en blikjes uit de ring pakken en meenemen. Daarover door-filosoferend dacht de SGP ook aan prullenbakken waar je het afval direct kan scheiden.

Waarom zouden we het wél in gescheiden klikosystemen in onze tuinen of gescheiden in de ondergrondse systemen stoppen, maar niét scheiden in de prullenbakken in de openbare ruimte? En dat terwijl we in Vlissingen toch al veel te veel kilo's restafval per inwoner hebben. En last but not least; waarom zouden we die moderne prullenbakken niet overal voorzien van hondenpoepzakjesdispensers? Slaan we drie vliegen in één klap.

Hieronder het bijgevoegde (pdf document) door de SGP ingediende vragen met foto’s.

Download
Doneerring en het scheiden van afval bij
Adobe Acrobat document 318.7 KB

Reactie schrijven

Commentaren: 0