· 

Sint Laurens volledig over op LED verlichting

Alle openbare verlichting in Sint Laurens, onderdeel van de gemeente Middelburg, is volledig uitgerust met LED verlichting.

LED verlichting © Multranet Media

Hiermee is Sint Laurens waarschijnlijk het eerste dorp op Walcheren dat alleen nog maar gebruik maakt van deze duurzame vorm van verlichting op straat.

Langere levensduur
De gemeente Middelburg heeft alle 200 straatlantaarns binnen het dorp uitgerust met LED verlichting. Het heeft meerdere voordelen om de conventionele lampen in de straatlantaarns te vervangen door LED. Ten eerste gaan de lampen veel langer mee. De levensduur van een LED lamp is 20 jaar, terwijl de conventionele lampen een gemiddelde levensduur hebben van slechts 6 jaar. Door de langere levensduur hoeft er dus veel minder vaak een lamp vervangen te worden. Dit zorgt niet alleen voor een kostenbesparing, maar komt ook de veiligheid ten goede. Uitval bij LED lampen komt door de langere levensduur minder vaak voor, waardoor verlichting van openbare plekken beter is gegarandeerd.

Lichtintensiteit vergelijkbaar
Naast deze voordelen bespaart men met LED verlichting ook op het energiegebruik. Een LED lamp verbruikt 50 - 60% minder energie vergeleken met traditionele lampen, terwijl de lichtintensiteit vergelijkbaar is. Binnenkort worden de laatste twee lampen in Sint Laurens vervangen door LED. Het gaat om de twee nostalgische armaturen die voor de dorpskerk in Sint Laurens staan. De armaturen blijven qua uiterlijk in takt, maar het binnenwerk wordt geschikt gemaakt voor de nieuwe vorm van verlichting.

Nieuw- en Sint Joosland
Niet alleen in Sint Laurens pakt de gemeente de verlichting aan. Ook de openbare verlichting in Nieuw- en Sint Joosland krijgt LED verlichting. Met het gebruik van LED verlichting in de openbare ruimte zetten zowel Sint Laurens als Nieuw- en Sint Joosland weer een duurzame stap in de toekomst.

Bron: Gemeente Middelburg

Reactie schrijven

Commentaren: 0