· 

Trouwen in Zeeland 8,8% duurder dan vorig jaar

Ben je van plan om in 2023 in het huwelijksbootje te stappen? Als je doordeweeks het jawoord wil geven in een Zeeuws gemeentehuis, betaal je hier in 2023 gemiddeld € 436,09 voor.

Dit tarief ligt 8,8% hoger dan in 2022. Zeeland heeft hiermee de sterkst stijgende kosten van heel Nederland. Bijna overal werd trouwen duurder, al zijn er lokaal grote verschillen. Dit blijkt uit het jaarlijkse bureauonderzoek van ThePerfectWedding.nl.

Noord-Beveland sterkste stijger van Nederland
Nergens in Nederland stegen de kosten voor een huwelijksceremonie zo hard als in Noord-Beveland. Trouwen op maandag-, dinsdag-, woensdag- of donderdagmiddag is hier dit jaar 158,1% duurder dan in 2021. Je betaalt momenteel € 400 voor een ceremonie in het gemeentehuis, terwijl de kosten voor een soortgelijke huwelijksvoltrekking vorig jaar € 155 waren. Het was destijds zelfs de goedkoopste gemeente van heel Nederland.
Andere Zeeuwse gemeenten waar een bruiloft in 2023 flink duurder is dan in 2022 zijn Vlissingen (+17,7%), Goes (+4,9%) en Schouwen-Duiveland (+4,8%).

Goedkoopste en duurste ceremonie: verschil van € 677,60
Wil je voordelig trouwen in Zeeland, maar liever niet tijdens een gratis ceremonie op maandagochtend? In Hulst vind je de goedkoopste huwelijksceremonie in het gemeentehuis. In deze gemeente betaal je € 342,40 voor een doordeweekse huwelijksvoltrekking.

De duurste ceremonie van Zeeland vind je overigens in Tholen. Trouwen kost je hier in het weekend € 1.020. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste gemeentelijke ceremonie van Zeeland loopt hiermee op tot € 677,60.

Vergelijk hier hoeveel trouwen kost in jouw gemeente en andere omliggende gemeenten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0