· 

Maritiem Muzeeum Zeeland gratis te bezoeken tijdens openingsweekend

Om de heropening te vieren en zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met het vernieuwde muZEEum, start het muZEEum vanaf vandaag met een speciale openingsactie.

Foto: Maritiem Muzeeum Zeeland

In het openingsweekend van 10 en 11 juni is het muZEEum gratis toegankelijk. Het aantal gratis toegangskaarten is beperkt. De tickets worden geboekt via www.muzeeum.nl. Op muzeeum.nl/openingsactie staan de actievoorwaarden. 

Na negen maanden herinrichten weer open
Op 10 juni opent het Maritiem Muzeeum Zeeland zijn deuren weer voor publiek. Bezoekers kunnen vanaf dan de nieuwe tentoonstellingen ontdekken en een fascinerende reis door het maritieme verleden en heden van Zeeland maken. Alle ruimtes in het muZEEum zijn volledig opnieuw ingericht. Er zijn veel nieuwe, interactieve installaties waarmee de maritieme geschiedenis op een eigentijdse wijze beleefd wordt.
 
Nieuwe tentoonstelling ‘Ga mee naar zee’
In het monumentale Lampsinshuis is de gloednieuwe expositie 'Ga mee naar zee' te bezoeken. Het publiek maakt een enerverende zeereis door de scheepvaartgeschiedenis van Zeeland in de 17e en 18e eeuw. Tijdens deze zeereis ontmoet je allerlei karakters uit die tijd, natuurlijk Michiel de Ruyter maar bijvoorbeeld ook kooplieden, zeemansvrouwen en tot slaafgemaakten. Iedereen telt.
 
North Sea Port Experience
Daarnaast biedt de 'North Sea Port Experience' bezoekers de kans om de moderne haven van vandaag te verkennen. Deze tentoonstelling laat je kennismaken met de innovatieve technologieën en processen die een rol spelen in de bloeiende havens van Zeeland en Gent.

Het Maritiem Muzeeum Zeeland heeft er alle vertrouwen in dat de heropening een groot succes zal worden. Het muZEEum wil bezoekers een onvergetelijke ervaring bieden en hen en volgende generaties inspireren met de omvangrijke maritieme geschiedenis van onze provincie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0