· 

Feestelijke boek presentatie Elte Rauch bij boekhandel ’t Spui

U bent van harte uitgenodigd voor de feestelijke presentatie van de nieuwe parel voor de Cossee-aan-zee-kast in boekhandel ’t Spui: ‘Een vrouw met mooie borsten’. Het dagboek van Veere Wachter van Elte Rauch.  Elte zal geïnterviewd worden door onze eigen Marten.

© Multranet Media

Over de auteur
Elte Rauch is schrijver en oprichter van uitgeverij HetMoet. Ze groeide op in Zeeuws-Vlaanderen en vertrok op haar achttiende naar Engeland, waar ze haar master filosofie en sociale wetenschappen behaalde aan de University of Bristol. Tegenwoordig woont ze afwisselend in Nederland en Engeland.

Over het boek
Veere Wachter is een vrouw van bijna veertig en woont samen met haar man in Amsterdam. Het lijkt op een normaal bestaan, totdat ze in de ban raakt van Janna, een sprankelende, jonge zangeres. De obsessie voor Janna wordt intenser nadat Veere met een levensbedreigende diagnose geconfronteerd wordt. Haar bruisende leven wordt hiermee onverwacht tot halt geroepen en dwingt haar tot het opnieuw onderzoeken van haar ambities, haar vrouwelijkheid en haar erotiek. Veere valt terug op dagboek schrijven en onderzoekt daarin de absurditeit van het alledaagse, de vormen die relaties kunnen aannemen en de ambiguïteit van ziek-zijn.

Dit volstrekt eigenzinnige debuut beschrijft een uniek en toch universeel mensenleven: Veere is zoekend, maar niet ongelukkig; gedreven, maar niet succesvol; ze is niet alleen, maar ondervindt, zoals velen, momenten van hevige eenzaamheid. Een vrouw met mooie borsten is een verslag vol literaire, geestelijke en lichamelijke fixaties, wisselende stemmingen en levensechte personages. Bovenal is het een zoektocht naar de balans tussen doen wat er van je wordt verwacht en datgene waar je in de nachtelijke uren heimelijk naar verlangt.

U bent welkom op zaterdag 10 juni a.s. 15.00 – 16.00 uur, inloop vanaf 14.45 uur. Aanmelden is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Dit kan via info@boekhandelspui.nl of telefonisch: 0118 - 855188.

Reactie schrijven

Commentaren: 0