· 

Smakelijke Maritieme Haringparty 22 juni in De Lasloods

Lionsclub Vlissingen en Promotion Council North Sea Port, organisatoren van de Maritieme Haringparty, houden vast aan originele datum. Het meest smakelijke evenement van het jaar vindt plaats op donderdag 22 juni in Vlissingen.

Foto: Vlissingse Haringparty 2019 eerste selectie

Haring zal zalig smaken
Visexperts hebben de organisatie onlangs geïnformeerd dat de haring ook op donderdag 22 juni, de dag waarop de nieuwe haring wordt geveild in Scheveningen, zalig zal smaken. De Hollandse Nieuwe ligt vanaf vrijdag 23 juni in de viswinkels. Naast de haring zal er een breed scala aan heerlijke gerechtjes en drankjes aanwezig zijn. Allemaal bereid met de meest verse ingrediënten. De Haringparty is al decennialang een evenement waar jaarlijks naar uitgekeken wordt. Oorspronkelijk was het een initiatief van vooral maritieme bedrijven uit het havengebied van Vlissingen. De organisatie was in handen van de Lionsclub Vlissingen, die daarmee inkomsten verwierven voor hun goede doelen.

Handen ineen slaan
Vanaf dit jaar is de organisatie van het evenement in handen van Lionsclub Vlissingen én de Promotion Council North Sea Port. Door de handen ineen te slaan, willen zij het maritieme karakter van de haringparty weer versterken en uit laten groeien tot dé MARITIEME HARINGPARTY, hét maritiemenetwerkevent voor Zuidwest Nederland en Vlaanderen. “De Maritieme Haringparty is een event dat uitstekend past in het netwerkprogramma voor onze participanten uit Zeeland en Vlaanderen. De samenwerking voor deze editie is ons goed bevallen en ik ga ervan uit dat die de komende jaren wordt voortgezet” aldus voorzitter van Promotion Council North Sea Port, Henk de Haas.

Eerste vaatje haring geveild
Tijdens het evenement wordt het eerste vaatje haring geveild en worden er kunstwerken van bekende Zeeuwse kunstenaars verloot ten behoeve van lokale goede doelen. Dit jaar is het goede doel het Jeugdeducatiefonds.
De haring én andere lekkernijen worden op donderdag 22 juni geserveerd in het industrieel monument De Lasloods in Vlissingen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0