· 

Middelburg beveiligingscamera-hoofdstad van Zeeland

Anno 2023 volgen beveiligingscamera’s bijna elke stap die je zet. Vooral inwoners van Middelburg hebben weinig privacy: hier staan 22,9 beveiligingscamera’s per km².

© Pexels

Dit is het hoogste aantal van alle Zeeuwse gemeenten. Noord-Beveland heeft juist de laagste camera-dichtheid. Dit en meer blijkt uit onderzoek van VPNGids.nl op basis van politiecijfers uit de database ‘Camera in Beeld’. In Zeeland vind je 3 geregistreerde beveiligingscamera’s per km² landoppervlakte. Het aantal geregistreerde bewakingscamera’s ligt hiermee een stuk lager dan het landelijk gemiddelde van 9,3 camera’s per km².

Grote verschillen per Zeeuwse gemeente
De camera-dichtheid verschilt sterk per gemeente. Binnen de provincie is Middelburg koploper. Per km² zijn hier ruim zeven keer zoveel camera’s dan gemiddeld in de provincie. De top 5 Zeeuwse gemeenten met de hoogste camera-dichtheid is als volgt:

    Middelburg (22,9 beveiligingscamera's per km²)
    Vlissingen (16,3 beveiligingscamera's per km²)
    Goes (7,4 beveiligingscamera's per km²)
    Kapelle (4 beveiligingscamera's per km²)
    Veere (2,8 beveiligingscamera's per km²)

Noord-Beveland is de Zeeuwse gemeente met de laagste camera-dichtheid: slechts 0,9 per km².

Benieuwd naar de camera-dichtheid in jouw gemeente? Deze vind je op de onderzoekspagina.

Meeste beveiligingscamera’s in Middelburg
In heel Zeeland staan momenteel 5.347 beveiligingscamera’s geregistreerd. Deze zijn geplaatst door zowel de overheid (179) als particulieren (1.082) en bedrijven (4.086). In Middelburg staan de meeste beveiligingscamera's geregistreerd: 1.109 stuks in totaal. Hierna volgen Goes (686), Terneuzen (666) en Vlissingen (560).

Noord-Beveland staat onderaan de lijst met in totaal 74 beveiligingscamera’s in de hele gemeente, gevolgd door Kapelle (147), Tholen (165) en Reimerswaal (185). Het daadwerkelijke aantal camera’s ligt naar alle waarschijnlijkheid hoger, doordat een deel van de particulieren en bedrijven hun camera eind vorig jaar niet opnieuw geregistreerd heeft via DigiD, terwijl de politie dit wel had verzocht.

Reactie schrijven

Commentaren: 0