· 

Belgische NH90 helikopter geeft demonstratie tijdens Rescue Zeeland

De NH90 is een tweemotorige, multifunctionele helikopter. De helikopter is ontwikkeld als reactie op de NAVO-behoefte aan een militaire helikopter die zowel boven land als boven zee kan opereren.

Archieffoto Rescue Vlissingen 2018

Tijdens Rescue Zeeland, op woensdag 9 augustus, zal de Belgische NH90 helikopter een demonstratie geven. Niet geheel voor het eerst want de NH90 helikopter heeft al eens eerder een demonstratie gegeven tijdens een Rescue editie. Dennis Castel: “We zijn blij vandaag te mogen melden dat de Belgische NH90 helikopter te zien zal zijn tijdens een demonstratie op Rescue Zeeland. Temeer omdat er op dit moment op militair gebied veel gebeurt in de wereld, en met die reden er aanzienlijk minder militair materiaal aanwezig zal zijn deze editie dan voorgaande jaren.”  

Enkele specificaties en prestaties van de NH90
Lengte:              19,56 meter
Gewicht:            11.000 kg
Max snelheid     305 km/h
Eerste vlucht:     18 december 1995

Reactie schrijven

Commentaren: 0