· 

HZ opent 28 juni een watertappunt en voedselbos

HZ zet met opening voedselbos en watertappunt verder in op duurzaamheid en vitaliteit. HZ University of Applied Sciences opent woensdag 28 juni om 12.00 uur het HZ-voedselbos.

HZ University of Applied Sciences Vlissingen  © Multranet Media

HZ Instellingplan
Tegelijkertijd wordt een watertappunt in gebruik genomen. Het door docenten en studenten aangelegde bos en watertappunt liggen in lijn met het HZ Instellingplan. Het onderstreept de inzet van de HZ op het gebied van duurzaamheid, praktijkgericht onderwijs, vitaliteit en het creëren van een gezonde, groene en plezierige omgeving voor studenten en medewerkers. Met de initiatieven wil de HZ hen inspireren en het gemeenschapsgevoel bevorderen.

De opening wordt gevierd met een gezonde lunch met producten uit het bos en omgeving en een toast met een glas water uit het nieuwe tappunt. Het voedselbos speelt in op de groeiende behoefte aan duurzame voedselproductie en natuureducatie. Het combineert de principes van permacultuur, agroforestry en biodiversiteit om een veerkrachtig en zelfregulerend ecosysteem te creëren. Het bos is een waardevolle leeromgeving waarin studenten en docenten kunnen experimenteren, onderzoeken en leren over biodiversiteit, klimaatadaptatie en duurzame voedselproductie.

Ook is het een plek om even tot rust te komen. In het bos staat een klein amfitheater voor buitenonderwijs. Hiermee sluit de HZ aan bij de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen. Met het bos wil de HZ laten zien dat er praktische oplossingen zijn voor uitdagingen op het gebied van voedselzekerheid, gezondheid en klimaat.

Verfrissend drinkwater
Er wordt ook een watertappunt geopend op de campus in Vlissingen. Studenten, medewerkers en bezoekers hebben via het punt gemakkelijk toegang tot schoon en verfrissend drinkwater. Hiermee stimuleert de HZ een gezonde levensstijl en gaat ze het gebruik van wegwerpplastic tegen. Tot slot neemt de HZ op 28 juni   ook twee jeu de boules-banen in gebruik. Studenten en medewerkers kunnen voortaan tijdens hun pauze een potje jeu de boules spelen. Ook hiermee wil de HZ een gezonde en actieve leefstijl promoten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0