· 

Politiehelikopter geeft demonstratie met Rescue Stick

Een politiehelikopter zal tijdens Rescue Zeeland op woensdag 9 augustus een indrukwekkende demonstratie geven met een baanbrekend reddingsmiddel genaamd de 'Rescue Stick'.

Politie helikopter  © Pixabay

Dit innovatieve hulpmiddel kan zichzelf opblazen zodra het in aanraking komt met water. De Rescue Stick kan door de politiehelikopter in het water worden geworpen naar drenkelingen wanneer andere hulpdiensten nog niet ter plaatse zijn. Zodra de stick het water raakt, lost een zouttablet op en wordt deze door middel van gasdruk omgevormd tot een drijvende boei.

De drenkeling kan vervolgens zijn of haar armen over dit reddingsmiddel leggen, waardoor hij of zij kan blijven drijven totdat de reddingsdiensten arriveren. Dit baanbrekende reddingsmiddel vergroot aanzienlijk de overlevingskansen van drenkelingen.De demonstratie van de Rescue Stick tijdens Rescue Zeeland zal plaatsvinden op woensdag 9 augustus. Het publiek zal getuige zijn van de effectieve inzet van deze nieuwe reddingstechnologie, waarbij de politiehelikopter een drenkeling zal lokaliseren en de Rescue Stick nauwkeurig in het water zal werpen.

De Rescue Stick is een waardevolle aanvulling op de bestaande reddingsmiddelen van de politie en draagt bij aan het streven om de veiligheid en overlevingskansen van mensen in nood te verbeteren. Het innovatieve ontwerp en de eenvoudige bediening maken het mogelijk om snel en effectief hulp te bieden, zelfs in situaties waarin andere hulpdiensten nog onderweg zijn.

Rescue Zeeland is een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd om de samenwerking tussen verschillende hulpdiensten te bevorderen en de nieuwste reddingstechnologieën te demonstreren. Het evenement trekt vele bezoekers uit binnen- en buitenland, waaronder professionals uit de maritieme sector, hulpverleningsdiensten en geïnteresseerd publiek.

De politie is verheugd om de demonstratie van de Rescue Stick tijdens Rescue Zeeland te presenteren en benadrukt het belang van innovatie en samenwerking bij het waarborgen van de veiligheid op en rond het water.

Reactie schrijven

Commentaren: 0